|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Πασχαλινά αφράτα κουλούρια βουτύρου με μαχλέπι πορτοκάλι και μαστίχα

 

-koulourakia 1edited

Τραγανά εξωτερικά και αφράτα στο εσωτερικό τους, μοσχοβολάνε βούτυρο, μαχλέπι, πορτοκάλι και μαστίχα. Κι όμως δεν θα έχουν καμιά σχέση με τα τσουρέκια σας.

 Υλικά για 80 τεμάχια περίπου

  • 5 αβγά
  • 300 - 350 γρ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκά τα προτιμάτε)
  • 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 170γρ. βούτυρο LURPAK λιωμένο
  • 200ml γάλα
  • 1.050γρ. αλεύρι φαρίνα ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1-2 κρόκους αβγών αραιωμένο με 1-2 κουταλιές νερό για το ψήσιμο

 koulourakia 7edited

Εκτέλεση

  1. Κοπανάτε στο γουδί το μαχλέπι με λίγη από τη ζάχαρη και μετά προσθέτετε και τη μαστίχα και συνεχίζετε να γίνει κι αυτή σκόνη.
  2. Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Πρέπει να χτυπηθούν καλά για να μην μυρίζουν αβγουλίλα.
  3. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε για λίγο ακόμα το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  4. Στη συνέχεια σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο εναλλάξ με το γάλα, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη για κουλούρια. Μην προσθέστε επιπλέον αλεύρι, ακόμα κι αν σας φαίνεται πως χρειάζεται. Αφήστε τη πρώτα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί και θα είναι εντάξει.
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 1800C, στρώνετε με χαρτί ψησίματος 3 ρηχά ταψιά και μετά πλάθετε κουλουράκια, πλεξουδίτσες απλές ή ενωμένες σε στεφανάκια, βαρκούλες, σε σχήμα θήτα ή σίγμα τελικό ή ότι άλλο σχήμα σας αρέσει.
  6. Αραδιάζετε τα κουλούρια στα ταψιά αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν κι απλώνουν στο ψήσιμο, τα αλείφετε με το χτυπημένο κρόκο του αβγού και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν, να πάρουν χρώμα χρυσοκόκκινο.
  7. Αφήνετε τα κουλούρια να κρυώσουν εντελώς και τα τακτοποιείτε σε κουτιά.

 

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak®

 

 

σχολιάστε