|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Ρυζόγαλο με στέβια λεμόνι και κρόκο Κοζάνης

ryzogalo saffran 3 editededited

Ένα επιδόρπιο ελαφρύ, δροσερό, πλήρες αρωμάτων, χωρίς ζάχαρη, μα με όλη του τη γλύκα.

Υλικά για 4- 6 μερίδες (ανάλογα το μέγεθος του ποτηριού)

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλιτζάνια γάλα ελαφρύ
  • 2 κουτ. σούπας στέβια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 τσιμπιά κρόκο Κοζάνης
  • 2 κουτ. σούπας κοφτές κορν φλάοουρ

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε κατσαρολάκι το ρύζι μαζί με το νερό και το αλάτι και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλο σχεδόν το νερό του και να μαλακώσει.
  2. Ρίχνετε το γάλα στο κατσαρολάκι με το βρασμένο ρύζι, ανακατεύετε μέσα και την στέβια, το ξύσμα του λεμονιού και το σαφράν και συνεχίζετε να βράζετε το ρυζόγαλο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και το ρίχνετε κι αυτό στο ρυζόγαλο. Συνεχίζετε να ανακατεύετε διαρκώς.
  3. Όταν πάρει βράση και πήξει το ρυζόγαλο τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο το μοιράζετε σε χαμηλά ποτήρια ή μπολ. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το βάλετε ψυγείο.
  4. Σερβίρετε τα ρυζόγαλα διακοσμημένα με λίγο σαφράν και ξύσμα λεμονιού από πάνω.

ryzogalo saffran 1edited 

σχολιάστε