|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τhe Dark Side Of Chocolate by Αριστοτέλης

dark side 1edited

Το Τhe dark side of chocolate εκτός από μια ταινία σχετική με τη σοκολάτα είναι κι ένα γουστόζικο, μια σταλιά μαγαζάκι στην οδό Σόλωνος. Είναι όλο βαμμένο σοκολατί, βουτηγμένο λες στη σοκολάτα πάνω ως κάτω κι αν την αγαπάς κι εσύ και περνάς απέξω δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε τραβήξει μέσα. Για να ανοίξεις την πόρτα, να σε πάρουν οι μυρωδιές και να αναφωνήσεις: «Ο Θεός των μικρών πραγμάτων υπάρχει τελικά!».

Ατμοσφαιρικό και χαριτωμένο, έχει τέσσερα ή πέντε μόνο τα τραπεζάκια του πάνω σε ένα πάτωμα στρωμένο από παλιακού τύπου πλακάκια, όπου το καφέ χρώμα φλερτάρει τολμηρά το κόκκινο, σε ένα 3d σχέδιο που επαναλαμβάνεται και στις συσκευασίες για τα σοκολατάκια όπως διαπίστωσα αργότερα. Στη μικρή βιτρίνα που εκτελεί και χρέη μπαρ εκτίθενται μερικές σειρές από σοκολατάκια-μπιζού αρωματισμένα με μπαχάρια και βότανα (τσίλι, βασιλικός, καρδάμωμο, λάιμ, μπαχάρι, πιπέρια), τρουφίτσες, αλλά και κάποια μεγαλύτερα γλυκά όπως τάρτα και κέικ όλα από σοκολάτα, φυσικά. Το ανοιχτό παράθυρο σου δίνει οπτική πρόσβαση στο «εργοστάσιο» της σοκολάτας – μικροσκοπικό κι αυτό. Ώστε όλα εδώ μέσα γίνονται.

Ο Αριστοτέλης Παναγιώταρος, ο ιδιοκτήτης και chocolatier όπως λέγεται επισήμως το επάγγελμά του, είναι ένας μάστορας της σοκολάτας. Έχει εξειδικευτεί στην τέχνη της σοκολάτας στη Γαλλία και την Ιταλία. Ξεκίνησε σαν μάγειρας και ύστερα από μια διαδρομή στις επαγγελματικές κουζίνες ανακάλυψε το μεγάλο έρωτά του για τη σοκολάτα. Για χάρη της ταξίδεψε, ξενιτεύτηκε, κόπιασε για να μάθει τα τερτίπια και τις ιδιοτροπίες της μελαχρινής γόησσας και κάποια στιγμή αποφάσισε να φτιάξει για τους δυο τους ένα σπίτι. Τόσο μικρό όσο να χωρά τα γλυκάκια της καρδιάς τους. Για να επανέλθω στην πραγματικότητα, θα σας πω ότι ο Αριστοτέλης, που είναι πανταχού παρών πότε μέσα στο εργαστήρι πότε μπρος στο μπαρ να φτιάχνει ζεστή σοκολάτα ρόφημα και πότε με το δίσκο στο χέρι να σε σερβίρει βασιλικά, είναι ένας τυχερός άνθρωπος. Έκανε το πάθος του επάγγελμα, μοιράζεται την αγάπη του για την καλή σοκολάτα με ανθρώπους που μπορούν να την εκτιμήσουν και είναι ελεύθερος να δημιουργεί καθημερινά διαφορετικά πράγματα με βάση την έμπνευση της κάθε στιγμής, την εποχή του χρόνου και τον άνθρωπο που θα έχει μπροστά του. Γιατί εκτός από τις σοκολάτες του καταλόγου ο Αριστοτέλης μπορεί να σας φτιάξει επιτόπου μια σοκολάτα με τα δικά σας αγαπημένα υλικά. Με βιολογικό γάλα και σοκολάτα Valrhona πάντα. Όμως και οι καφέδες του είναι από εκλεκτές ποικιλίες μικρών παραγωγών. Επίσης, το The dark side of chocolate διοργανώνει κατά καιρούς γευσιγνωσίες κρασιών σε συνδυασμό με σοκολάτα.

Ιnfo: Σόλωνος 49, Αθήνα, τηλ.: 6982803418.

 

σχολιάστε