|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Πίτα ψητή στο τηγάνι με 3 ή 4 υλικά

Για να φτιάξετε αυτή την πίτα θα χρειαστείτε 3 ή 4 υλικά, ένα αντικολλητικό τηγάνι και 10-12 λεπτά από τη ζωή σας. Το αποτέλεσμα θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα κι αν βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει μπορείτε να το εξελίξετε. Απλώς ανοίξτε το ντουλάπι με τις προμήθειες, εμπνευστείτε κι αυτοσχεδιάστε. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιήσετε μόνο ανθότυρο, μπορείτε να τη σερβίρετε ως γλυκό και να τη συνοδεύσετε με μέλι και καβουρντισμένο σουσάμι ή με ένα γλυκό κουταλιού. 

Υλικά για ένα τηγάνι 26εκ.

  • 4 φύλλα κρούστας για πίτες
  • 300γρ. ανθότυρο ή φέτα ή μίγμα από ανθότυρο και φέτα πατημένα με το πιρούνι
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο.
  2. Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και τοποθετείτε μέσα το πρώτο φύλλο τσαλακώνοντάς το ελαφρά, έτσι ώστε να πάρει το σχήμα του τηγανιού και να καλύψει τα πλαϊνά του. Ραντίζετε με ελαιόλαδο και τοποθετείτε το δεύτερο φύλλο από πάνω, τσαλακώνοντάς το και ραντίζοντάς το με λίγο ελαιόλαδο. Όταν πάρει λίγο χρώμα η κάτω πλευρά του φύλλου, το γυρίζετε και από την άλλη.
  3. Χαμηλώνετε κι άλλο τη φωτιά και μοιράζετε από πάνω το τυρί ή τα τυριά που θα χρησιμοποιήσετε, όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται σε μια στρώση.
  4. Σκεπάζετε τη γέμιση από πάνω με τα δύο υπόλοιπα φύλλα, τοποθετώντας τα επίσης τσαλακωτά και ραντίζοντας τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο και σκεπάζοντας με ένα πιάτο ή με καπάκι.  
  5. Στα 3-4 λεπτά σιγοψησίματος, όταν τσεκάρετε πως έχει πάρει χρώμα η κάτω πλευρά της πίτας, τη γυρίζετε με τη βοήθεια του πιάτου ή του καπακιού να σιγοψηθεί και από την άλλη για 4-5 λεπτά ακόμη.
  6. Μεταφέρετε την πίτα σε πιατέλα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

 

σχολιάστε