|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Κέικ των ερωτευμένων με φρούτα γλασέ και ροδόνερο

Τι χρώμα έχει ο έρωτας; Όλες τις αποχρώσεις του κόκκινου, από ροζ κουφετί έως κόκκινο της φωτιάς! Μοσχομυρίζει τριαντάφυλλο κι ανθισμένο πορτοκαλεώνα και έχει σχήμα καρδιάς γιατί εκεί σημαδεύει. Στις 14 Φλεβάρη φτιάχνουμε από καρδιάς το πιο αφράτο κέικ και δανειζόμαστε τα χρώματα, τα αρώματα και το σχήμα του έρωτα. Για να του παραδοθούμε εν λευκώ…

Υλικά για μια μικρή μακρόστενη φόρμα:

  • 250γρ. βούτυρο LURPAK
  • 250γρ. άχνη ζάχαρη
  • 5 αβγά μεγάλα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300γρ. κόντιτα (φρούτα γλασέ σε κύβους)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ροδόνερο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη διακόσμηση

  • 200γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ροδόνερο
  • 2 κουτ. σούπας γρεναδίνη ή 2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • ζαχαρωτές χρωματιστές καρδούλες

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε τα κόντιτα σε μπολ, ζεσταίνετε ελαφρώς το ροδόνερο και τα περιχύνετε. Τα αφήνετε για 15 λεπτά να μουλιάσουν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  2. Προσαρμόζετε στο μίξερ το εξάρτημα φτερό και χτυπάτε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά. Όταν ενσωματωθεί το πρώτο, ρίχνετε στον κάδο το επόμενο.
  3. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ενσωματώνετε σταδιακά στο μίγμα του κέικ. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ενσωματώνετε και τα κόντιτα μαζί με το ροδόνερο, ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης.
  4. Βουτυρώνετε τη φόρμα σας, πασπαλίζετε με αλεύρι να πάει παντού και πετάτε το περιττό. Μεταφέρετε μέσα το μίγμα του κέικ και ψήνετε στους 170οC στον αέρα για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να βυθίσετε στο κέντρο του κέικ ένα μαχαίρι και να βγει η λάμα καθαρή.
  5. Ξεφουρνίζετε το κέικ και μετά από λίγο το ξεφορμάρετε σε σχάρα. Όταν κρυώσει το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
  6. Χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Προσθέτετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής ή τη γρεναδίνη, το ροδόνερο και χτυπάτε λίγο ακόμη.
  7. Μεταφέρετε τη ροζ σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμείτε το κέικ όπως σας αρέσει. Τέλος πασπαλίζετε με ζαχαρωτές χρωματιστές καρδούλες και ροδοπέταλα ή όπως προτιμάτε.

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak®

 

σχολιάστε