|
1 ΣΧΟΛΙΟ

Πανακότα καρύδα με ζελέ κεράσι

Μια δίχρωμη παιχνιδιάρα πανακότα με αρώματα καρύδας και μαστίχας που μπερδεύεται ευχάριστα στο στόμα με δροσερό ζελέ κεράσι. Θα τη σερβίρετε μαζί με φρέσκα κεράσια και θα εντυπωσιάσετε πολύ πριν χαρίσετε απλόχερα τη δροσιά της.

Υλικά για πλαστική φόρμα ενός λίτρου περίπου:

  • 350ml κρέμα γάλακτος
  • 350ml γάλα καρύδας
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 σταγόνες μαστιχέλαιο ή 1-2 δάκρια μαστίχας
  • 10γρ. ζελατίνη (6 μικρά φύλλα)

Για το ζελέ κεράσι

  • 1 φάκελο ζελέ κεράσι (έτοιμο του εμπορίου)

Για τη διακόσμηση

  • Φρέσκα κεράσια

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό να φουσκώσει για 7 λεπτά.
  2. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στη γρήγορη ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή, σαν γιαούρτι.
  3. Αν δεν χρησιμοποιήσετε μαστιχέλαιο, κοπανίζετε το δάκρυ της μαστίχας σε μαρμάρινο γουδί ή σε μπλεντεράκι μαζί με μια κουταλιά από τη ζάχαρη.
  4. Ρίχνετε σε κατσαρολάκι το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, την κοπανισμένη μαστίχα ή το μαστιχέλαιο και το βάζετε πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και περιμένετε να πάρει βράση.
  5. Τραβάτε τότε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, στύβετε τη ζελατίνη και τη ρίχνετε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να διαλυθεί εντελώς και ενσωματώνετε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με σύρμα.
  6. Παίρνετε μια φόρμα πλαστική και την βρέχετε με λίγο νερό. Ρίχνετε μέσα το μίγμα της πανακότας και αφού κρυώσει τη βάζετε στο ψυγείο να πήξει.
  7. Όταν αρχίσει να πήζει η πανακότα (3 ώρες μετά περίπου) ετοιμάζετε το ζελέ κεράσι: Διαλύετε το περιεχόμενο του φακέλου σε 200ml καυτό νερό και ύστερα το αραιώνετε με 200ml νερό παγωμένο από το ψυγείο.
  8. Βγάζετε την πανακότα από το ψυγείο και με μια μικρή σπάτουλα σιλικόνης προσπαθείτε να την ξεκολλήσετε όσο μπορείτε από τα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας και τον πάτο. Ύστερα ρίχνετε λίγο λίγο το ζελέ κεράσι που φτιάξατε από τα πλάγια, με σκοπό να περάσει κάτω από την πανακότα, όσο γίνεται. Αφήνετε ξανά τη φόρμα στο ψυγείο να πήξει και το ζελέ.
  9. Ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα. Για μεγαλύτερη ευκολία, βουτάτε τη φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα σε καυτό νερό. Διακοσμείτε με ολόκληρα κεράσια και σερβίρετε.

 

 

 

σχολιάστε