|
1 ΣΧΟΛΙΟ

Ντοματόπιτα χωρίς φύλλο

Τόσο εύκολη, γρήγορη και νόστιμη που θα τη φτιάξετε ξανά και ξανά. Προσοχή υπάρχει περίπτωση να πάθετε εξάρτηση μαζί της.

Υλικά για ένα ταψί διαστ. 25Χ35εκ.

  • 3 ντομάτες μέτριες πλυμένες και κομμένες στα 4
  • 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο στα 4
  • 2 κολοκύθια ξυσμένα στον τρίφτη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 αβγά
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 250γρ. φέτα πατημένη με το πιρούνι
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο ή μαϊντανό (λίγο μεγαλύτερο ματσάκι)
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Πολτοποιείτε τις ντομάτες στο μπλέντερ. Πρέπει να πάρετε 2 φλιτζάνια πολτό.
  2. Τον μεταφέρετε σε ευρύχωρο μπολ και πολτοποιείτε και το κρεμμύδι. Τρίβετε τα κολοκύθια στον τρίφτη και τα ρίχνετε στο μπολ μαζί με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
  3. Χτυπάτε σε μικρότερο μπολ τα αβγά με το γιαούρτι και το λάδι. Τα ρίχνετε στο μπολ με την ντομάτα.
  4. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα να ενσωματωθεί. Στο τέλος ενσωματώνετε τις νιφάδες βρώμης, τη φέτα και το βασιλικό ή τον μαϊντανό.
  5. Ρίχνετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί. Δεν πρέπει να ξεπερνά σε πάχος το ένα δάχτυλο. Ψήνετε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά της.

σχολιάστε