|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Cookies με φιστικοβούτυρο και σουλτανίνα

Πολύ πολύ νόστιμα, τραγανά και αρωματικά κούκις με τη χαρακτηριστική γεύση του φιστικιού. Είναι υπέροχα με τον καφέ ή το τσάι! 

 Υλικά για 45-50 κομμάτια

  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • ¼ φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο
  • ¾ φλιτζανιού φιστικοβούτυρο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλιτζάνι σουλτανίνα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε δύο ρηχά ταψιά με χαρτί ψησίματος. Ανακατεύετε το φιστικοβούτυρο με το αραβοσιτέλαιο.
  2. Χτυπάτε με σύρμα μέσα σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και το μίγμα του φιστικοβούτυρου συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνετε το σύρμα στην άκρη.
  3. Ανακατεύετε σε ξεχωριστό μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σουλτανίνα. Τα ρίχνετε τμηματικά στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να πάρετε μια ζύμη μαλακή που θα πλάθεται χωρίς να διαλύεται. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμα. Για να το διαπιστώσετε αυτό όμως, θα αφήσετε τη ζύμη να ξεκουραστεί 10 λεπτά. Τότε, και μόνο εφόσον είναι απαραίτητο θα προσθέσετε αλεύρι.
  4. Παίρνετε και πλάθετε από το μείγμα μπαλάκια τα οποία τα πατάτε λίγο να πλατύνουν και τα αραδιάζετε στα δυο ταψιά, αφήνοντας περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν αρκετά στο ψήσιμο.
  5. Ψήνετε τα cookies στον προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λεπτά περίπου. Μην περιμένετε να ροδοκοκκινίσουν. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί. Τα διατηρείτε σε μεταλλικό ή πορσελάνινο σκεύος.

 

 

σχολιάστε