|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Δυο χαλβάδες

Ένα το γλυκό δύο οι χαλβάδες. Σιμιγδαλένιος και ταχινένιος δηλαδή, μαζί με κακάο, σοκολάτα και αρώματα πορτοκαλιού. Εμπνεύσεις της στιγμής που μου κατεβαίνουν στα καλά καθούμενα. Εγώ τον στόλισα με μια συριανή παστελαριά (ξερά ανοιγμένα σύκα γεμισμένα με σουσάμι) και αγριολούλουδα. Εσείς όπως αγαπάτε...

Υλικά για μια φόρμα

  • 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό ή 1 φλιτζάνι χοντρό + 1 φλιτζάνι ψιλό
  • 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
  • ½ φλιτζάνι κακάο
  • 100γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 200γρ. χαλβάς βανίλια ή κακάο σε κομματάκια
  • 3 ½ φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το νερό με την κανέλα, τη ζάχαρη και το κακάο σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύετε να διαλυθεί το κακάο και η ζάχαρη. Δεν είναι απαραίτητο να βράσει.
  2. Βάζετε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτετε τα σιμιγδάλια. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα διαρκώς μέχρι να αλλάξει χρώμα ο χαλβάς και να ξανθίσει.
  3. Αφαιρείτε την κανέλα από το σιρόπι, κατεβάζετε και την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το σιρόπι προσεκτικά γιατί πιτσιλάει. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού κι ανακατεύετε εκτός φωτιάς με ξύλινη κουτάλα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  4. Αφήνετε να κρυώσει ο χαλβάς για 10 λεπτά να ηρεμήσει και ανακατεύετε μέσα τα κομματάκια του ταχινένιου χαλβά και τη σοκολάτα.
  5. Αδειάζετε το μίγμα σε φόρμα και περιμένετε να κρυώσει εντελώς ο χαλβάς πριν ξεφορμάρετε σε πιατέλα.
σχολιάστε