|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Μπουκίτσες ενέργειας με μέλι με κανέλα και βασιλικό πολτό

 

 

Αυτές οι μπουκίτσες θα σας ξετρελάνουν με τη γεύση τους και θα δώσουν ενέργεια που δεν φαντάζεστε στον οργανισμό σας. Φτιάχνονται πανεύκολα, δεν χρειάζονται καν ψήσιμο γι' αυτό και γίνονται τόσο γρήγορα. Επίσης, διατηρούνται αρκετές μέρες εντός ψυγείου όταν έχει ζέστη κι εκτός όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Όσο για το μέλι Melira με κανέλα και βασιλικό πολτό που χρησιμοποίησα είναι από μόνο του super food!

Υλικά για 30 μπουκίτσες πέριπου

 

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα αμύγδαλα και τους ηλιόσπορους σε ένα τηγανάκι πάνω σε μέτρια φωτιά και τα καβουρντίζετε. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.
  2. Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ τη βρώμη, το μέλι, το ταχίνι, τις σταφίδες, τα goji berries και ανακατεύετε αρχικά με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια βρέχετε τα χέρια σας και ζυμώνετε καλά να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. 
  3. Βάζετε το σουσάμι σε ένα μπολ. Παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα που φτιάξατε και πλάθετε μπαλίτσες μέρχι να τελειώσει το υλικό σας. Κατά διαστήματα βρέχετε τα χέρια σας για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία.
  4. Βουτάτε μία μία τις μπαλίτσες στο σουσάμι και τις γυρίζετε να κολλήσει παντού. Διατηρείτε τις μπουκίτσες σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

 

σχολιάστε