|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφράτα μάφινς με μπαχαρικά και γέμιση πραλίνα φουντουκιού   

muffins-afrata-me-baharika-kai-pralina-edited

Τόσο αφράτα που θα τα νιώσετε να λιώνουν στο στόμα πλημμυρίζοντάς το με μπαχαρένια αρώματα. Κι εσείς όμως θα λιώνετε σε κάθε μπουκιά...

Υλικά για 12 κομμάτια

  • 100γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 αβγό μεγάλο + 1 κρόκο αβγού
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι

για το σερβίρισμα

  • 200γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 12 κομμάτια καρυδιού

 muffins-me-baharika-4edited

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ο C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα με 12 υποδοχές για μάφινς ή τοποθετείτε στις υποδοχές της 12 χαρτάκια για μάφινς.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο, με το αβγό, τον κρόκο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το καρδάμωμο, την κρέμα γάλακτος, τη βανιλίνη και χτυπάτε με σύρμα ή μίξερ χειρός.
  3. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι το μίγμα σας να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Γεμίζετε με το μίγμα τις υποδοχές της φόρμας ή τα χαρτάκια κατά τα 2/3.
  4. Ψήνετε τα μάφινς στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώνουν και να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Τα βγάζετε από τη φόρμα και αφήνετε να κρυώσουν καλά.
  5. Πριν σερβίρετε, ανοίγετε μια τρύπα στο κέντρο τους με το εργαλείο που αδειάζετε τα κολοκύθια και με τη βοήθεια κορνέ ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό τελείωμα τα γεμίζετε με την πραλίνα φουντουκιού. Τελειώνετε με ένα κομμάτι καρύδι.
σχολιάστε