|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Kεκάκια ελαιολάδου με χαλβά  

kekakia ladiou me xalva edited

Νηστίσιμα κεκάκια με ελαιόλαδο και άρωμα πορτοκαλιού με κομματάκια χαλβά στο εσωτερικό τους. Ζουμερά, αρωματικά, αφράτα, πεντανόστιμα. Για τον καφέ ή ότι προκύψει...

Υλικά για 12 κεκάκια

  • 1/2 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1/2 ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 250γρ. φαρίνα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • 200γρ. χαλβά του μπακάλη βανίλια κομμένο σε κυβάκια
  • λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

kekakia ladiou me halva edited

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC στον αέρα και τοποθετείτε 12 χαρτάκια στις 12 υποδοχές ενός ταψιού για μάφινς ή λαδώνετε 12 ατομικά πορσελάνινα ραμκέν.
  2. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα ή μίξερ χειρός το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού, τα ξύσματα και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ κοσκινίζετε κι ανακατεύετε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και το αλάτι και τα προσθέτετε σταδιακά στο μίγμα των υγρών. Κάπου στη μέση σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ολοκληρώνετε το ανακάτεμα με μια σπάτουλα.
  4. Μοιράζετε το μείγμα στα χαρτάκια, τοποθετείτε από ένα κυβάκι χαλβά στο κέντρο του καθενός και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου.
  5. Ξεφουρνίζετε και αφού κρυώσουν το κεκάκια τα σερβίρετε πασπαλισμένα με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.

 

σχολιάστε