|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Καλαθάκια νηστίσιμα με μους χαλβά

 

kalathakia me mousse xalva 1edited

Τι κι αν είναι νηστίσιμα αυτά τα καλαθάκια; Θα σε κολάσουν είναι το μόνο σίγουρο!

Υλικά για 12 καλαθάκια

  • 6 φύλλα κρούστας
  • σησαμέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
  • 400ml κρέμα φυτική
  • 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή άλλο της επιλογής σας
  • 6 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 100γρ. χαλβά του μπακάλη λιωμένο με πιρούνι
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 125γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

για το σερβίρισμα

  • 100γρ. χαλβά του μπακάλη σπασμένος με πιρούνι
  • Τριμμένη σοκολάτα

-kalathakia xalva 3edited

Εκτέλεση

  1. Για τη μους: χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα για 5 λεπτά να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε λίγο ακόμη. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι, το λιωμένο χαλβά και το ταχίνι. Χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι να πήξει η μους. Λιώνετε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και την ρίχνετε στη μους ταχινιού. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε μια δυο τρεις φορές, ίσα να ενωθεί σε κάποια σημεία, αλλά όχι να ομογενοποιηθεί εντελώς. Την αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί λίγο.
  2. Για τα καλαθάκια: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο Βάζετε το φύλλο στον πάγκο σας με την μεγάλη πλευρά κάθετα μπροστά σας. Το κόβετε πρώτα κάθετα σε τρεις λωρίδες και μετά οριζόντια δημιουργώντας μαντηλάκια τετράγωνα.
  3. Παίρνετε 12 ραμεκέν (πορσελάνινα μικρά μπολάκια) ή ένα ταψάκι μάφιν με 12 υποδοχές και με ένα πινέλο τα αλείφετε με λάδι. Αλείφετε ένα ένα και τα μαντηλάκια με λάδι και τα τοποθετείτε ανά τρία ή ανά τέσσερα το ένα πάνω στο άλλο και καλύπτετε με κάθε τέτοια τριάδα ή τετράδο τον πάτο και πλαϊνά των 12 υποδοχών δημιουργώντας 12 καλαθάκια. Ταψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα ξεφουρνίζετε και μετά από λίγο τα βγάζετε να κρυώσουν σε σύρμα.
  4. Τα γεμίζετε με τη μους χαλβά και διακοσμείτε με σπασμένο χαλβά και τριμμένη σοκολάτα και σερβίρετε.

 Σημείωση:

Ανάμεσα στα φύλλα μπορείτε να πασπαλίσετε ζάχαρη, κανέλα και τριμμένο αμύγδαλο, αν θέλετε

σχολιάστε