|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Κεκάκια με σμέουρα

kekakia xoris voutiro kai ladi 0edited

Αφράτα κεκάκια με αποξηραμένα σμέουρα (rasberries που λένε και στο χωριό μου). Για τον καφέ, για τα σχολείο, για το γραφείο, για τις μικρές υπογλυκαιμίες.

Υλικά για 12 κεκάκια

  • 175γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 175γρ. ζάχαρη
  • 175γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 αβγά
  • 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα ή ξυνόγαλα
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 75γρ. ράσμπερις ή κράνμπερις 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βάζετε στον πάγκο σας ένα αντικολλητικό ταψάκι για μάφιν 12 θέσεων. Τοποθετείτε μέσα στις υποδοχές από 1 χαρτάκι ειδικό για μάφιν.
  2. Χτυπάτε σε μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το γάλα ή το ξινόγαλα και τελευταίο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, αφού κρατήσετε λίγο στην άκρη για να το ανακατέψετε με τα ράσμπερις. Τέλος ενσωματώνετε στο μείγμα τα αλευρωμένα ράσμπερις.
  3. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά μοιράζετε το μίγμα στις 12 υποδοχές που έχετε προετοιμάσει χωρίς να τις ξεχειλίσετε γιατί θα φουσκώσει στο ψήσιμο η ζύμη.
  4. Ψήνετε τα κεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους, να φουσκώσουν και να ψηθούν ως μέσα. Το τσεκάρετε μπήγοντας ένα καλαμάκι στο κέντρο του κέικ. Πρέπει να βγει στεγνό, αλλιώς ψήνετε λίγο ακόμη.
  5. Ξεφουρνίζετε και μετά από λίγο βγάζετε τα κεκάκια από τις υποδοχές της φόρμας  να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρετε.

 

σχολιάστε