|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παγωμένη σούπα πεπονιού με παγωτό καρύδα και μέντα

soupa peponi 5edited

Το κυνήγι της δίψας καλά κρατεί. Όχι για να την ανάψω, για να τη σβήσω. Ένα ακόμη φάρμακο αυτή η ολόδροση σούπα. Θα την προσφέρετε σαν επιδόρπιο ή σαν απογευματινό δροσιστικό γλυκό και θα σας ευγνωμονούν όλοι.

Υλικά για 4 άτομα:

  • ½ πεπόνι καθαρισμένο από κουκούτσια και φλούδα
  • 1-2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 3-4 φύλλα μέντας
  • λίγο παγωμένο νερό
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • 4 μπάλες παγωτό καρύδα (του εμπορίου ή σπιτικό)
  • 4 κορφούλες μέντας
  • μερικές λεπτές φετούλες πεπόνι

soupa peponi 0edited

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τη σάρκα του πεπονιού σε κύβους και την πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τα φυλλαράκια της μέντας, τη ζάχαρη, το ξύσμα του λάιμ και λίγο παγωμένο νερό. Αφήνετε τη σούπα στην κατάψυξη για 1 ώρα τουλάχιστον να παγώσει καλά.
  2. Ύστερα τη μοιράζετε σε 4 ευρύχωρα μπολ, προσθέτετε, στη μέση του κάθε μπολ από μία μπάλα παγωτό καρύδα και διακοσμείτε με τρυφερά φυλλαράκια μέντας και λεπτές φλούδες από πεπόνι.
  3. Σερβίρετε αμέσως!
σχολιάστε