|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τάρτα αμυγδάλου με βάση από φύλλο κρούστας και κεράσια

tarta amygdalou me kerasia 7edited

Μοσχοβολάει βούτυρο, αμύγδαλο και καλοκαίρι αυτή η τάρτα. Έχει για βάση της τραγανά, ροδοκόκκινα φύλλα κρούστας και είναι γεμισμένη με κεράσια του κατακαλόκαιρου και αφράτο μείγμα αμυγδάλου. Φτιάξτε τη για να συνοδεύσετε τον καφέ ή σερβίρετέ τη σαν επιδόρπιο παρέα με μια μπάλα παγωτό βανίλια που θα τη δροσίσει και της ταιριάζει τόσο πολύ!

Υλικά για ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου  24-25εκ.

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 75γρ. βούτυρο LURPAK για το άλειμμα των φύλλων
  • 2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη για το πασπάλισμα

για τα φρούτα της γέμισης

  • 200γρ. κεράσια πλυμένα και ξεκουκουτσωμένα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο LURPAK
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη

για τη ζύμη της γέμισης:

  • 200γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα σε σκόνη (με τη φλούδα ή ασπρισμένα όπως προτιμάτε)
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα εβαπορέ
  • 50γρ. βούτυρο LURPAK μαλακωμένο
  • 2 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου (προαιρετικά)

tarta amygdalou me kerasia 6edited

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και ξεκουκουτσώνετε τα κεράσια. Βάζετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι. Όταν κάψει και κάνει φουσκάλες, ρίχνετε τα κεράσια και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και μαγειρεύετε για 5 λεπτά να μαλακώσουν. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.
  2. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: ανακατεύετε σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη χτυπώντας με σύρμα. Προσθέτετε βροχηδόν το τριμμένο αμύγδαλο και αφού ενσωματωθεί προσθέτετε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και την εσάνς, αν χρησιμοποιήσετε.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λιώνετε το βούτυρο. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι Διαμ: 24εκ. και στρώνετε τα φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα ένα και πασπαλίζοντας τα ενδιάμεσα με λίγη ζάχαρη. Το τέσσερα πρώτα φύλλα θα τα βάλετε σταυρωτά και ανοιχτά, να εξέχουν από το ταψί. Τα υπόλοιπα 4 θα τα βάλετε διπλωμένα στη μέση. Γυρίζετε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα και τα βουτυρώνετε τριγύρω.
  4. Αδειάζετε μέσα το μείγμα της γέμισης και από πάνω τοποθετείτε τα σοταρισμένα κεράσια. Πιέζετε ελαφρά να ενσωματωθούν στη γέμιση. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και βάζετε την τάρτα στο φούρνο.Ψήνετε για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η βάση να χρυσίσει ελαφρά και να πήξει η γέμιση της τάρτας.
  5. Σερβίρετε το γλυκό χλιαρό ή κρύο πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak®

σχολιάστε