|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Πύργος από αβγοφέτες με τουλουμοτύρι και χρωματιστά ντοματίνια

pyrgos apo avgofetes me touloumotyri kai ntomatinia edited

Μια σούπερ πρόταση για όσους δεν αγαπάνε τις γλυκές γεύσεις στο πρωινό τους. Δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά όλοι αξίζουμε ένα βασιλικό πρωινό, έστω και μια στις τόσες. Σαββατοκύριακο έρχεται ίσως σας έρθει η όρεξη να το φτιάξετε…

Υλικά για 2 άτομα:

  • 6-8 λεπτές φέτες από ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 αβγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • ελαιόλαδο

για το σερβίρισμα:

  • τουλουμοτύρι ή άλλο αλειφώδες τυρί
  • ντοματίνια πολύχρωμα ή κόκκινα
  • φυλλαράκια από βασιλικό
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε στη φωτιά ένα μέτριο τηγάνι να κάψει καλά και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, ίσα να σκεπαστεί ο πάτος του.
  2. Σπάζετε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε μαζί με το γάλα κι ελάχιστο αλάτι.
  3. Βουτάτε μία μία τις φέτες του ψωμιού στο μείγμα του αβγού να τραβήξουν μείγμα αλλά όχι και να παπαρώσουν εντελώς. Ύστερα τις ρίχνετε και τις τηγανίζετε στο καυτό λάδι πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  4. Τις βγάζετε να στραγγίσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τις σερβίρετε σε πιάτο ανά 3 ή ανά 4 αν προτιμάτε, τοποθετώντας τη μια πάνω στην άλλη και αλείφοντας ενδιάμεσά τους μια μικρή ποσότητα από τουλουμοτύρι στο κέντρο της καθεμιάς.
  5. Στο τέλος διακοσμείτε με ντοματίνια κομμένα σε φετούλες και φυλλαράκια βασιλικού. Ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιολάδου και σερβίρετε αμέσως.

Σημείωση: Επειδή το πιο σίγουρο είναι να μην έχετε τουλουμοτύρι λιώστε με το πιρούνι φέτα, ανακατεύοντάς τη με λίγο γιαούρτι.

σχολιάστε