|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εύκολη τουρτίτσα σοκολάτας με 5 μόνο υλικά

tourta 5 ylikon 2edited

Βάση της είναι τα μπισκότα που παίζουν το ρόλο τους και στη γέμιση αλλά και στην περιφερειακή διακόσμηση. Η γέμιση είναι η πιο απλή μους σοκολάτας και η διακόσμηση είναι από φρούτα της επιλογής σας. Επιλέγω τα κεράσια αυτή τη φορά λόγω εποχής.

Υλικά

  • 1 ½ πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπέρ
  • 250γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • λικέρ της επιλογής σας

Για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

  • Κεράσια ή φράουλες

tourta 5 ylikon edited

  1. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Βάζετε τα 200ml κρέμα γάλακτος σε ένα μπρίκι να πάρουν βράση και περιχύνετε τη σοκολάτα στο μπολ.
  2. Στο μεταξύ βάζετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε ξεχωριστό μπολ και τη χτυπάτε με μίξερ χειρός να γίνει σαντιγί. Ανακατεύετε την καυτή κρέμα με τη σοκολάτα να λιώσει και να γίνει ομοιογενής και ενσωματώνετε μέσα το μέλι και 1 σφηνάκι λικέρ της επιλογής σας. Ύστερα ενσωματώνετε μέσα και τη σαντιγί και αφήνετε τη μους στο ψυγείο να κρυώσει.
  3. Στο μεταξύ παίρνετε ένα τσέρκι τετράγωνο, μακρόστενο ή στρογγυλό και ντύνετε τον πάτο του με σελοφάν. Στρώνετε το κάτω μέρος και τα πλαϊνά του αν θέλετε με μπισκότα (κάποια θα χρειαστεί να το κόψετε στο αναγκαίο μέγεθος και σχήμα).
  4. Τα υπόλοιπα μπισκότα τα σπάζετε σε κομμάτια, τα ραντίζετε με λίγο λικέρ και τα ανακατεύετε με τη μους. Ύστερα αδειάζετε όλο το περιεχόμενο του μπολ μέσα στο τσέρκι. Αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο να πήξει.
  5. Όταν θέλετε να σερβίρετε αφαιρείτε προσεκτικά το σελοφάν από το τσέρκι και μεταφέρετε την τούρτα σε πιατέλα. Αφαιρείτε το τσέρκι από την τούρτα και είστε έτοιμοι να σερβίρετε. Αν θέλετε διακοσμείτε με φρούτα της επιλογής σας ή με χτυπημένη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, πασπαλισμένη με κακάο και ζάχαρη άχνη.

tourta 5ylikon 7edited

 

 

 

 

 

 

σχολιάστε