|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Πάβλοβα ρολό με μους σοκολάτας και φράουλες

pavlova kormos sokolata edited

Αν σας αρέσει η πάβλοβα, με αυτόν τον κορμό θα λιώσετε. Ελαστική μαρέγκα, τραγανή εξωτερικά και ζουμερή εσωτερικά που τυλίγει μέσα της μους σοκολάτας με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και κομματάκια φράουλας. Δοκιμάστε τον στην πρώτη ευκαιρία, πάντα έχουμε καλή αφορμή για να φτιάξουμε ένα ξεχωριστό γλυκό. 

Υλικά

Για τη μαρέγκα:

  • 4 ασπράδια από μεγάλα αβγά (145γρ.)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10γρ. ξύδι λευκό
  • 10γρ. κόρν φλάουρ
  • 1 βανιλίνη
  • 230γρ. ζάχαρη
  • λίγο ηλιέλαιο για το άλειμμα του ταψιού

Για τη γέμιση και τη διακόσμηση:

  • 350ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200γρ. σοκολάτα
  • 50γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
  • 10- 15 φράουλες περίπου

pavlova kormos 6edited

Εκτέλεση

  1. Πρώτα ετοιμάζετε τη γέμιση. Βάζετε τα 200ml από την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση και στο μεταξύ σπάζετε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε και την καυτή κρέμα από πάνω κι ανακατεύετε να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνετε αυτή τη γκανάς να κρυώσει λίγο κι ύστερα χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (150ml) μέχρι να σφίξει και να γίνει μια ωραία σαντιγί. Αφού κρυώσει λίγο η γκανάς την αφρατεύετε με την σαντιγί, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
  2. Μετά ετοιμάζετε τη μαρέγκα: Προθερμαίνετε  τον φούρνο στους 165οC. Σε ένα ρηχό ταψί στρώνετε ένα κομμάτι με χαρτί ψησίματος και το αλείφετε  με λίγο σπορέλαιο.
  3. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαρέγκα με μαλακές κορφές. Προσθέτετε το ξύδι, το αλάτι, και τη βανίλια και συνεχίζετε να χτυπάτε προσθέτοντας τμηματικά τη ζάχαρη μέχρι η μαρέγκα να σφίξει καλά, να γυαλίσει και να στέκεται σαν αφρός ξυρίσματος. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε το κοσκινισμένο κορν φλάουρ κι ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
  4. Στρώνετε την μαρέγκα πάνω στην λαδόκολλα με μια σπάτουλα σχηματίζοντας ένα μεγάλο ορθογώνιο. Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά (μέχρι σφίξει η μαρέγκα και να αρχίσει να παίρνει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Την βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.
  5. Όταν θέλετε να σερβίρετε, στρώνετε τη μους σοκολάτας που ετοιμάσατε πάνω στην μαρέγκα και μετά απλώνετε το πάνω ψιλοκομμένα κομματάκια φράουλας. Τυλίγετε τη μαρέγκα σε ρολό και τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος με τη ραφή από κάτω. Διακοσμείτε με φράουλες, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως.

 

σχολιάστε