|
1 ΣΧΟΛΙΟ

Κρέμα φόρμας με γάλα αμυγδάλου

 

krema apo gala amygdalou 5edited

Η κόρη μου έκανε αντιόξινη διατροφή λόγω κάποιας ενόχλησης στο στομάχι κι επειδή την ενοχλεί το γάλα, το αποφεύγει και πίνει γάλα αμυγδάλου. Είχε έρθει για Πάσχα στην Ελλάδα κι εγώ είχα αγοράσει γάλα αμυγδάλου από κατάστημα βιολογικών, για να μη λέει ότι δεν την ακούω. Βέβαια στο ψυγείο την περίμεναν και 2-3 γλυκά επίσης, ξέρετε, από τα δικά μου. Ξέχασε για λίγο τη διατροφή της, την έπεσε διακριτικά στα γλυκά, ξεχάστηκε και το γάλα αμυγδάλου στο ψυγείο. Ε, για να μην πάει χαμένο είπα να κάνω κι εγώ ένα ελαφρύ γλυκάκι. Πραγματικά είναι πανάλαφρο, πολύ δροσιστικό και νόστιμο. Πραγματικά είναι ό,τι πρέπει για άτομα που αποφεύγουν τη λακτόζη ή προσέχουν τη διατροφή τους γενικότερα. Την επόμενη φορά που θα έρθει, θα της το φτιάξω. 

Υλικά

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
  • 2 βανίλιες
  • 4 αβγά
  • 140γρ. κορν φλάουρ
  • 60γρ. φρουκτόζη ή 120γρ. ζάχαρη
  • 12 μπισκότα πτι μπερ ή μπισκότα χωρίς γλουτένη

Για τη διακόσμηση

  • 1 παστέλι αμυγδάλου σε κομματάκια
  • Λίγη μαρμελάδα (μούσμουλο, βερίκοκο) ή μερικά ξερά βερίκοκα κομμένα στη μέση

krema apo gala amygdalou 1edited

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το περισσότερο από το γάλα αμυγδάλου σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά μαζί με τις βανίλιες . Χτυπάτε σε μπολ με τον αβγοδάρτη τα αβγά με τη  φρουκτόζη, προσθέτετε το γάλα που κρατήσατε και το κορν φλάουρ και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ύστερα ρίχνετε όλο μαζί το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα της κατσαρόλας.
  2. Παίρνετε στο χέρι τον αβγοδάρτη και ξεκινάτε να ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Την τραβάτε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
  3. Αν θέλετε να φορμάρετε την κρέμα, αλείφετε μια πλαστική φόρμα με λίγο σπορέλαιο και αδειάζετε μέσα την κρέμα. Ύστερα παίρνετε τα μπισκότα και τα βυθίζετε όρθια ανά διαστήματα μέσα στη φόρμα με την κρέμα.
  4. Τη σκεπάζετε με την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά και να σταθεροποιηθεί. Θα χρειαστεί δωδεκάωρο τουλάχιστον!
  5. Όταν θέλετε να σερβίρετε την τούρτα, την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Διακοσμείτε με κομματάκια από παστέλι αμυγδάλου και ενδιάμεσα προσθέτετε μικρές ποσότητες μαρμελάδας ή με ξερά βερίκοκα κομμένα στη μέση.

 

 

σχολιάστε