|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Κεκάκια μήλου με σάλτσα καραμέλας βουτύρου

kekakia milou 4edited

Μοιάζουν με μηλόπιτες ατομικές αλλά δεν είναι. Πρόκειται για αφράτα κεκάκια βουτύρου αρωματισμένα με λεμόνι και πορτοκάλι. Τα γυρνάς ανάποδα και σου αποκαλύπτουν κυβάκια μήλου ψημένα μαζί με σάλτσα καραμέλας. Είναι πεντανόστιμα και τώρα που καλοκαιριάζει μια μπάλα παγωτό βανίλια τους ταιριάζει τόσο πολύ... Απολαύστε τα παρέα με τους αγαπημένους σας!

Υλικά για 8 κομμάτια

  • 125γρ. καστανή ζάχαρη
  • 125γρ. βούτυρο LURPAK
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ένα λεμόνι
  • 2 αβγά
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
  • 2 μήλα καθαρισμένα σε κυβάκια
  • 8 κουτ. σούπας σάλτσα καραμέλας βουτύρου

Για το σερβίρισμα:

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC στον αέρα και τοποθετείτε τα κυβάκια του μήλου σε ένα μπολ. Προσθέτετε την σάλτσα καραμέλας και ανακατεύετε. Μοιράζετε τα μήλα σε 8 ραμκέν (μέτριου μεγέθους).
  2. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη κι αφού ενωθούν κι αφρατέψουν προσθέτετε τα ξύσματα των εσπεριδοειδών και σταδιακά τα αβγά και το γάλα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Μοιράζετε τη ζύμη που θα προκύψει πάνω από τα μήλα στα ραμκέν και ψήνετε τα κεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.
  4. Τα ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά τα αναποδογυρίζετε και τα σερβίρετε σε πιάτα προσθέτοντας σε κάθε πιάτο λίγη ακόμη σάλτσα καραμέλας. Εάν θέλετε, συνοδεύετε με μια μπάλα παγωτό  βανίλια.

Σημείωση:

Αν προτιμάτε, αντί για 8 μικρά κεκάκια μπορείτε να φτιάξετε ένα μεγάλο μέσα σε ένα ταψάκι διαμ. 23εκ.

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak®

 

σχολιάστε