|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Κέικ με Lurpak κόντιτα φουντούκια και αρώματα εσπεριδοειδών

cake me voutirokrema 4editededited

Ένα κέικ ζουμερό και νόστιμο με αρώματα εσπεριδοειδών και πλούσια βουτυράτη γεύση. Η απόλαυση ολοκληρώνεται με τη βουτυρόκρεμα της επικάλυψης που εκτός από διακόσμηση προσφέρει και extra γεύση στο ούτως ή άλλως νόστιμο αυτό κέικ που μοσχοβολάει άνοιξη.

Υλικά για μια μέτρια φόρμα με τρύπα στη μέση

  • 250γρ. ζάχαρη
  • 250γρ. βούτυρo LURPAK μαλακωμένο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
  • 4 αβγά μεγάλα
  • ξύσμα και χυμός από 1 περγαμόντο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  •  250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 50γρ. φουντούκια
  • 100γρ. κόντιτα (κυβάκια ζαχαρωμένων φρούτων)

Για την βουτυρόκρεμα

  • 75γρ. βούτυρο LURPAK μαλακωμένο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 1-2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκάλι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C, βάζετε τα φουντούκια σε ένα ταψάκι και τα ψήνετε για 10 λεπτά. Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού και του περγαμόντου κι όταν αφρατέψει προσθέτετε σταδιακά τα αβγά και μετά το χυμό του περγαμόντου.
  2. Βγάζετε τα φουντούκια από το φούρνο, τα κάνετε σκόνη στο μπλέντερ και μετά τα ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα κόντιτα αφού κρατήσετε λίγα στην άκρη για τη διακόσμηση. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι σταδιακά στο μίγμα συνεχίζοντας  να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το τελικό μίγμα.
  3. Με ένα πινέλο βουτυρώνετε ελαφρά μια μέτρια φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το ισιώνετε από πάνω, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175οC.
  4. Τέλος, ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο). Αφού κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφήνετε να κρυώσει.
  5. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη βουτυρόκρεμα: χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει μαζί με το ξύσμα και τη βανιλίνη και μετά προσθέτετε σταδιακά την άχνη ζάχαρη και στο τέλος το χυμό.
  6. Όταν κρυώσει εντελώς το κέικ το διακοσμείτε με τη βουτυρόκρεμα και με τα κόντιτα που αφήσατε στην άκρη.

 Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak®

σχολιάστε