|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τράιφλ με μπεζέδες και κρέμα λεμονιού

trifle maregakia kai krema lemoniou 4edited

Φανταστείτε μια αποδομημένη πάβλοβα με μους λεμονιού. Που θα πει μια στρώση από ωραία μπεζεδάκια στον πάτο του μπολ, μια στρώση από κρέμα λεμονιού μετά, ξανά μπεζέδες και κρέμα λεμονιού στο τελείωμα. Το σερβίρουμε περιχυμένο με γλυκό κουταλιού – εγώ χρησιμοποίησα φράουλα με ξύδι μπαλσάμικο της Γιαμ – και κομματάκια από παστέλι. Εναλλακτικά γαρνίρουμε με φρέσκα κόκκινα φρούτα  ή κάποιο ξηρό καρπό της επιλογής σας. Θα είναι εξίσου γιάμι...

Υλικά για ένα μέτριο γυάλινο μπολ:

  • 4 ασπράδια από μεγάλα αβγά (135γρ. περίπου)
  • 5 σταγόνες λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 270γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας γεμάτη κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Για την κρέμα λεμονιού:

  • 500mlκρέμα γάλακτος
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • 150mlχυμό λεμονιού φρεσκοστυμένο
  • Ξύσμα από 3 λεμόνια

Για το γαρνίρισμα:

  • 4 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού της επιλογής σας (περίπου)
  • 100γρ. παστέλι σε κομματάκια

trifle me krema lemoniou kai mareges 2edited

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού και το αλάτι να χτυπιούνται στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού μέχρι η μαρέγκα να σφίξει πολύ καλά και να γυαλίσει. Τελευταίο θα προσθέσετε το κορν φλάουρ. Πρέπει να στέκεται σαν αφρός ξυρίσματος. Μόνο τότε σταματάτε το μίξερ.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 130οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψί. Με ένα κουταλάκι παίρνετε και ρίχνετε στο χαρτί μικρές ποσότητες μαρέγκας, τη μια δίπλα στην άλλη, αφήνοντας μικρή απόσταση γιατί θα απλώσουν λίγο και θα φουσκώσουν όταν ψηθούν.
  3. Τις ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να σκληρύνουν και να πάρουν ένα απαλό μπεζ χρώμα. Σβήνετε το φούρνο και τις αφήνετε μέσα, με το φούρνο μισάνοιχτο για 15 λεπτά ακόμη.
  4. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σφίξει η κρέμα και να κάνει τις πρώτες ρυτίδες. Με το μίξερ σε λειτουργία προσθέτετε σταδιακά το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα. Τότε τη μεταφέρετε σε μπολ και την αφήνετε για μερικές ώρες στο ψυγείο να παγώσει για να σφίξει.
  5. Όταν κρυώσουν οι μαρέγκες και η κρέμα του λεμονιού παίρνετε ένα γυάλινο μπολ και κάνετε με στρώση με μαρεγκάκια, απλώνετε από πάνω τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με δεύτερη στρώση από μαρεγκάκια και τελειώνετε με την υπόλοιπη κρέμα.
  6. Πριν σερβίρετε προσθέτετε το γλυκό κουταλιού της επιλογής σας ή φρέσκα φρούτα πασπαλισμένα με λίγη άχνη ζάχαρη και το γλυκό σας είναι έτοιμο για κέρασμα!

 

 

σχολιάστε