|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τούρτα Cheesecake Βατόμουρο

tourta cheesecake vatomouro 0edited

Μια ιδιαίτερη κρέμα τσιζκέικ από βατόμουρα πάνω σε τραγανή βάση και με επικάλυψη από αφράτη σαντιγί και γλυκό κουταλιού βατόμουρο είναι αυτή η τούρτα. Δεν είναι μόνο εντυπωσιακή, είναι και πεντανόστιμη, ότι πρέπει για γιορτές και γενέθλια.

Υλικά για ένα τσέρκι διαμ. 20εκ.:

  • 125γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 50γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 75γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι

Για την κρέμα:

  • 200γρ. βατόμουρα κατεψυγμένα
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (10γρ.)
  • 1 αβγό
  • 125γρ. ζάχαρη
  • 500γρ. τυρί κρέμα
  • 200ml κρέμα γάλακτος

 Για το σερβίρισμα

  • 250mlκρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί μαζί με 1 γεμάτη κουταλιά ζάχαρη και 1 βανιλίνη
  • Γλυκό κουταλιού βατόμουρο

tourta cheesecake vatomouro 2edited

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βάζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα αμύγδαλα και τα κάνετε σκόνη. Στη συνέχεια τα ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο και το μέλι μέχρι να φτιάξετε ένα ομοιογενές μείγμα σαν βρεγμένη άμμος. Στερεώνετε ένα κομμάτι χαρτιού ψησίματος κάτω από ένα τσέρκι και απλώνετε μέσα το μείγμα του μπισκότου. Το ψήνετε για 10 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει.
  2. Ετοιμάζετε την κρέμα του τυριού: Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με λίγο νερό και περιμένετε να φουσκώσει. Στο μεταξύ βράζετε τα βατόμουρα σε κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό για 3 λεπτά και στη συνέχεια τα πολτοποιείτε με ραβδομπλέντερ. Ανακατεύετε μέσα στον πολτό τη φουσκωμένη ζελατίνη να διαλυθεί εντελώς.
  3. Βάζετε τη ζάχαρη να βράσει σε ένα μπρίκι μαζί με 3 κουταλιές νερό, ενώ στο μεταξύ βάζετε το αβγό στο μίξερ να χτυπιέται. Τρία λεπτά αφού πάρει βράση το σιρόπι, το ρίχνετε στο αβγό όπως είναι καυτό με συνεχή ροή σαν κορδόνι και με το μίξερ σε λειτουργία. Συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ασπρίσει, να φουσκώσει και να κρυώσει το μείγμα. Τότε προσθέτετε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα. Τέλος ανακατεύετε μέσα το μείγμα με τα βατόμουρα και τη ζελατίνη.
  4. Αδειάζετε το τελικό μείγμα πάνω από το ψημένο μπισκότο, ισιώνετε την επιφάνειά του και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει για ένα 6ωρο. Όταν θέλετε να σερβίρετε τοποθετείτε το τσέρκι σε πιατέλα και προσεκτικά αφαιρείτε το χαρτί από κάτω. Ύστερα αφαιρείτε και το τσέρκι και γαρνίρετε το γλυκό από πάνω με σαντιγί και λίγο γλυκό κουταλιού βατόμουρο για χρώμα.

 

σχολιάστε