|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Κεκάκια σοκολάτας ζουμερά

kekakia sokolatas 5edited

Πανεύκολα κεκάκια που στο μισάωρο είναι κιόλας έτοιμα. Θα τα σερβίρετε σκέτα ή με λίγο παγωτό να τα δροσίσει. Λέμε τώρα… Κοντά στο κεκάκι θα δροσιστείτε κι εσείς! 

Υλικά για 12 κεκάκια

  • 250γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 200γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αβγά
  • 180γρ. ζάχαρη
  • 120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οCκαι βάζετε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε γυάλινο μπολ. Λιώνετε με προσοχή τη σοκολάτα στα μικροκύματα (ρυθμίζετε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύετε με σπάτουλα και συνεχίζετε ανάλογα, συνήθως μισό λεπτό ακόμα είναι αρκετό).
  2. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε τα αβγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη. Με τη βοήθεια σπάτουλας αδειάζετε μέσα το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας, προσθέτετε και το αλεύρι ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τη σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
  3. Μοιράζετε το μείγμα σε 12 ατομικά φορμάκια σιλικόνης και ψήνετε για 15-8 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Πρακτικά, όταν θα φουσκώσουν και σταθεροποιηθεί η επιφάνεια των κέικ, τότε είναι έτοιμα. Ψημένο πάνω κάτω και ζουμερά στο κέντρο. Αν τα παραψήσετε, θα είναι εξίσου νόστιμα, αλλά στεγνά…
σχολιάστε