|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γλυκό πορτοκάλι με ανθόνερο και αστεροειδή γλυκάνισο

portokali glikoedited

Το άρωμα αυτού του γλυκού είναι το κάτι άλλο! Προτιμήστε λεπτόφλουδα πορτοκάλια χωρίς κουκούτσια γιατί θα χρειαστείτε και τη φλούδα και τη σάρκα τους. Μπορείτε να το προσφέρετε σκέτο ή μαζί με γιαούρτι να διακοσμήσετε ένα τσιζκέικ ή να συνοδεύσετε μια κρέμα. Είναι ιδιαίτερο, πανεύκολο και τόσο νόστιμο!

Υλικά για 2-3 βάζα μικρά

  • 1 κιλό πορτοκάλια λεπτόφλουδα χωρίς κουκούτσια
  • 800γρ. ζάχαρη
  • 2-3 αστεράκια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ανθόνερο

Εκτέλεση:

  1. Ξύνετε επιφανειακά τη φλούδα των πορτοκαλιών στη λεπτή πλευρά του τρίφτη. Τα ξεπλένετε κι αφού αφαιρέσετε ένα μικρό δίσκο από πάνω και από κάτω τα κόβετε στη μέση και μετά το κάθε ημισφαίριο στα 3.
  2. Για να ξεπικρίσουν οι φλούδες τις νεροβράζετε με άφθονο νερό για 5 λεπτά και πετάτε το πρώτο νερό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 2 φορές ακόμα. Για να βεβαιωθείτε πως δεν χρειάζονται κι άλλο νερόβρασμα δοκιμάζετε μια ακρούλα από τη φλούδα του πορτοκαλιού.
  3. Τα στραγγίζετε και βάζετε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με 1 κούπα νερό. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε το γλυκάνισο και αφήνετε το σιρόπι να βράσει 5 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε τότε μέσα τα στραγγισμένα πορτοκάλια μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο και μετά την πρώτη δυνατή βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι. Για να βεβαιωθείτε πως το σιρόπι σας είναι εντάξει, θα στάξετε μερικές σταγόνες μέσα σε ποτήρι με παγωμένο νερό. Θα πρέπει να γίνονται μπαλίτσες.
  4. Στο τέλος προσθέτετε το ανθόνερο κουνάτε κυκλικά την κατσαρόλα να πάρει παντού και δίνετε μια τελευταία βράση στο γλυκό. Το αφήνετε να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα γιατί ίσως βγάλει υγρά. Μετά του δίνετε μια ακόμη βράση και το μεταφέρετε καυτό σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα. Βιδώνετε το καπάκι τους και τα αναποδογυρίζετε. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς το γλυκό πριν γυρίσετε τα βάζα από την καλή. Όταν ανοίξετε το βάζο διατηρείτε το γλυκό στο ψυγείο.
σχολιάστε