|
3 ΣΧΟΛΙΑ

Κέικ με κολοκύθα σταφίδες και μάρτζιπαν

 

DSC_1099edited

Ένα πεντανόστιμο, ζουμερό και αρωματικό κέικ που θα φτιάξετε τώρα που οι κολοκύθες είναι στα καλύτερά τους. Δεν θα πιστέψει κανένας πως το κέικ σας περιέχει τόση κολοκύθα...

Υλικά για ένα στρογγυλό ταψάκι Δ: 23εκ.

  • 4 αβγά
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 500γρ. κολοκύθα ψημένη
  • 200γρ. ελαιόλαδο
  • 300γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100γρ. σταφίδα κορινθιακή
  • 100γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα (προαιρετικά)
  • 150 γρ. μάρτζιπαν
  • Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Καθαρίζετε, κόβετε σε μεγάλους κύβους και ζυγίζετε την κολοκύθα. Απλώνετε τα κομμάτια σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί κουζίνας, την πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και λίγο μοσχοκάρυδο και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για ένα μισάωρο να μαλακώσει. Ύστερα τη μεταφέρετε σε μια λεκανίτσα και την πολτοποιείτε με την πρέσα του πουρέ. Αφήνετε να κρυώσει.

Χτυπάτε με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη μισολιωμένη κολοκύθα, την υπόλοιπη κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα με σπάτουλα. Τέλος ρίχνετε τη σταφίδα και αν θέλετε και καρύδια και αφού ομογενοποιηθούν, μεταφέρετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι.

Κόβετε το μάρτζιπαν σε κυβάκια και το απλώνετε ομοιόμορφα στην επιφάνεια του κέικ. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175οCκαι ψήνετε το κέικ για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί σε βάθος.

Ξεφουρνίζετε το κέικ, μετά από λίγο το μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσει και μετά σε πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη, κόβετε μερίδες και σερβίρετε.

 

 

σχολιάστε