|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Πανακότα με γιαούρτι και δύο μαρμελάδες

panacotta giaourti edited
Δροσερή και πανάλαφρη πανακότα γιαουρτιού σερβιρισμένη με δύο μαρμελάδες.

Υλικά για ένα ταψάκι χωρητικότητας ενός λίτρου

  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% ή πλήρες αν το προτιμάτε
  • 200γρ. γάλα
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 8 ζελατίνες μικρές (13,5γρ.)

Για το σερβίρισμα

  • Μαρμελάδα βερίκοκο
  • Μαρμελάδα βατόμουρο

panacotta giaourti 1edited

Eκτέλεση

  1. Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό για 5-6 λεπτά. Βάζετε το γάλα να κάψει και διαλύετε μέσα σε αυτό τη ζελατίνα αφού στη στύψετε από το νερό.
  2. Ρίχνετε το μείγμα σε μπολ περνώντας το από σουρωτήρι και ανακατεύετε μέσα τη ζάχαρη και μετά την κρέμα γάλακτος αφού την ζεστάνετε κι αυτή καλά μέχρι να κάψει καλά χωρίς όμως να πάρει βράση. Συμπληρώνετε και το γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
  3. Αδειάζετε το μείγμα της πανακότας σε ένα γυάλινο σκεύος και την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
  4. Όταν θέλετε να σερβίρετε προσθέτετε από πάνω κουταλιές από τις 2 μαρμελάδες ρίχνοντάς τες εδώ κι εκεί χωρίς να τις ανακατεύετε μεταξύ τους και δημιουργώντας ακανόνιστα σχήματα της επιλογής σας. Κόβετε  σε κομμάτια και μοιράζετε σε πιάτα.

 

σχολιάστε