|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Κορμός σοκολατένιος με μπισκότα καρύδα και λουκούμι

IMG_6128-aedited Στην όψη θυμίζει τον σοκολατένιο κορμό με τα μπισκότα που μας έφτιαχνε η μαμά όταν ήμασταν παιδιά και τον έλεγε σαλάμι. Όμως ο συγκεκριμένος είναι πολύ πιο πλούσιος σε σοκολάτα, σε γεύση, αλλά και σε θερμίδες, γι’ αυτό κόψτε και μοιράστε τον σε λεπτά κομμάτια. Και μετά ετοιμαστείτε να ξανακόψετε γιατί σίγουρα θα σας ζητήσουν κι άλλο κομμάτι... Ήταν το τρίτο γλυκό που φτιάξαμε στο Loukoumi Festival.

Υλικά για 10-12 άτομα:

  • 1 ½ κουτί μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 375γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
  • 150γρ. μαργαρίνη σκληρή
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 100γρ. ινδική καρύδα
  • 200γρ. λουκούμια
  • Λίγο ροδόνερο

για τη διακόσμηση

  • Λίγη ζάχαρη άχνη
  • λίγη καρύδα

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα.
  2. Προσθέτετε τη μαργαρίνη και ανακατεύετε να λιώσει και να ενωθεί με τη σοκολάτα. Μετά ανακατεύετε μέσα το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα.
  3. Σπάζετε τα μπισκότα σε κομμάτια, το καθένα στα τέσσερα και αφού κρατήσετε μερικά στην άκρη για τη διακόσμηση, ραντίζετε τα υπόλοιπα με λίγο ροδόνερο και τα ρίχνετε κι αυτά στο μείγμα της σοκολάτας μαζί με την ινδική καρύδα. Ανακατεύετε ελαφρά. Κρατάτε στην άκρη μερικά λουκούμια και προσθέτετε τα υπόλοιπα στο μείγμα του κορμού. Ανακατεύετε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Κόβετε ένα μακρόστενο κομμάτι χαρτί ψησίματος και απλώνετε πάνω του το μείγμα κατά μήκος. Το τυλίγετε σε ρολό και το αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
  5. Ξετυλίγετε τον κορμό μετά από μερικές ώρες σε μακρόστενη φόρμα και αφαιρείτε το χαρτί. Διακοσμείτε με τα μπισκότα και τα λουκούμια που κρατήσατε, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και λίγη καρύδα και σερβίρετε κόβοντας σε φέτες.
σχολιάστε