|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γιαουρτοζελέ με βατόμουρα


giaourtozele vatomouro edited

 

Ανάλαφρο και δροσερό επιδόρπιο με βάση το γιαούρτι και τα βατόμουρα. Λίγη ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας, ζελατίνη κι έτοιμο το γλυκάκι...

Υλικά για μια φόρμα χωρητικότητας ενός λίτρου

  • 500γρ. γιαούρτι
  • 500γρ. κόκκινα βατόμουρα κατεψυγμένα ή φρέσκα
  • 100γρ. νερό
  • 125γρ. ζάχαρη
  • 1 ½ φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (15γρ.) 
  • Λίγο αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα της φόρμας

Εκτέλεση

  • Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα όμως εγώ, αφήνετε τα βατόμουρα να ξεπαγώσουν αρκετά εκτός κατάψυξης και στη συνέχεια τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και πολύ λίγο νερό. Δοκιμάζετε τη γεύση και αν θέλετε προσθέτετε επιπλέον ζάχαρη.
  • Βάζετε τη ζελατίνη μαζί με 75γρ. νερό σε ένα μπρικάκι και αφού φουσκώσει την ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει ανακατεύοντας με κουτάλι.
  • Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι, τον πολτό των βατόμουρων και τη διαλυμένη ζελατίνη. Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα. 
  • Με ένα πινέλο αλείφετε ελαφρά το εσωτερικό της φόρμας με λίγο σπορέλαιο και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να πήξει το γλυκό.
  • Για να σερβίρετε αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα και είστε έτοιμοι. Αν θέλετε διακοσμείτε με λίγη μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα.

Σημείωση

Αντί για κόκκινα βατόμουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρα βατόμουρα και φυσικά, φράουλες.

 

σχολιάστε