|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γιαουρτοζελέ με βερίκοκα

giaourtozele verikoko 8edited
Ανάλαφρο και δροσερό επιδόρπιο με βάση το γιαούρτι και τα φρέσκα βερίκοκα. Λίγη ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας, ζελατίνη κι έτοιμο το γλυκάκι σας...

Υλικά για μια φόρμα χωρητικότητας 1 λίτρο

  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%λιπαρά
  • 450γρ. βερίκοκα καθαρισμένα ζυγισμένα χωρίς το κουκούτσι
  • 125γρ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (10γρ.) 

giaourtozele verikoka 1edited

Εκτέλεση

  1. Βάζετε 1 φλιτζάνι νερό σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνετε τα βερίκοκα και τα αφήνετε να πάρουν μια δυο βράσεις μαζί. Στραγγίζετε και πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα βερίκοκα μαζί με τη ζάχαρη. Δοκιμάζετε τη γεύση και αν τα θέλετε πιο γλυκά προσθέτετε επιπλέον ζάχαρη.
  2. Βάζετε τη ζελατίνη μαζί με 75γρ. νερό σε ένα μπρικάκι και αφού φουσκώσει την ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.
  3. Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι, τον πολτό των βερίκοκων και τη διαλυμένη ζελατίνη. Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα. 
  4. Με ένα πινέλο αλείφετε ελαφρά το εσωτερικό της φόρμας με λίγο σπορέλαιο και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να πήξει το γλυκό.
  5. Για να σερβίρετε αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα και διακοσμείτε με λίγη μαρμελάδα, γιαούρτι και φρέσκα βερίκοκα, αν θέλετε.

 

σχολιάστε