|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Φραουλάδα

froualada edited

Ένα πυκνό σιρόπι που αραιώνεται με φυσικό ή ανθρακούχο νερό και απολαμβάνεις παγωμένο και γουλιά γουλιά. Mαζί του γαρνίρουμε επίσης παγωτά, πανακότες, κρέμες, κέικ, κλπ κλπ κλπ.
Η καινούρια η φίλη μου η Γιώτα Ζαγκανά πηγαίνει τα Σάββατα στη βιολογική λαϊκή της γειτονιάς της γιατί έχει τρία πιτσιρίκια και όσο μπορεί τα ταΐζει με βιολογικά φρούτα και λαχανικά. Από εκεί μου έφερε μερικές από τις τελευταίες φράουλες της φετινής σεζόν γιατί με αγαπάει κι εμένα, λέει. Την πιστεύω γιατί κι εγώ την αγαπώ. Αυτές του Καραμάνου από την Αργολίδα να ξέρετε ήταν οι καλύτερες, γι’ αυτό όποτε τις βρείτε μπροστά σας, να τις πάρετε οπωσδήποτε. Μικρές, ζουμερές, κατακόκκινες, ολόγλυκες και σχεδόν αγκαθωτές. Άγριες! Που λέει ο λόγος άγριες, γιατί η άλλη η φίλη η Αύρα Πανουσοπούλου της Γιαμ από την Αγιά της Λάρισας μου έλεγε χθες πως ο καλός της μαζί με την παρέα του μαζέψανε μετά από 8 ώρες στο βουνό ενάμιση κιλό άγριες φράουλες. Και πόσο θα τις πουλούσες, αν τις πουλούσες τη ρώτησα; 70 ευρώ το κιλό μου είπε χωρίς δεύτερη σκέψη. Και πώς ήταν, την ξαναρώτησα. Τοσοδούλες, αλλά, το νέκταρ των θεών, μου απάντησε. Κι αυτή την πίστεψα. Για να μην μακρηγορώ, εγώ τσιμπολόγησα μερικές από τις βιολογικές φραουλίτσες της Γιώτας και τις υπόλοιπες τις χώρισα στη μέση κι έκανα τις μισές μια μούρλια φραουλάδα και τις υπόλοιπες λικέρ φράουλα.

fraoulada edited

Υλικά για ένα μπουκάλι 750ml

• 350γρ. φράουλες
• 500γρ. ζάχαρη
• 2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

  1. Πολτοποιείτε τις φράουλες με τη ζάχαρη και τις ρίχνετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό. Τις βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν την πρώτη βράση και μετά χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να γίνει πηχτούτσικο.
  2. Με τη βοήθεια χωνιού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια και το διατηρείτε στο ψυγείο.
σχολιάστε