|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Μπανανόψωμο με φουντούκια και σταφίδες

bananopsomo 1 edited

Ένα κέικ δηλαδή, με πλούσια γεύση και αφράτη ζουμερή υφή εμπλουτισμένο με σταφίδες και φουντούκια. Θα το φτιάξουμε χωρίς καθόλου κόπο και θα το απολαύσουμε όλοι μικροί μεγάλοι σε κάθε ευκαιρία. Πάρτε το μαζί σας ή δώστε το και τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.

 

Υλικά για μια μικρή φόρμα ψωμιού

  • 125γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 200γρ. καστανή ή λευκή ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 2 μπανάνες (250γρ.) λιωμένες με πιρούνι
  • 350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 35γρ. σταφίδα κορινθιακή
  • 75γρ. φουντουκόψιχα

bananopsomo edited

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε τη ζάχαρη και το βούτυρο με το σύρμα μέχρι να ενωθούν και μετά προσθέτετε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  2. Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες με την πρέσα για τις πατάτες ή με ένα πιρούνι και σε τρίτο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  3. Προσθέτετε τον πουρέ της μπανάνας στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύετε με το σύρμα. Σταματάτε να ανακατεύετε με το σύρμα και παίρνετε στο χέρι σας μια σπάτουλα. Ανακατεύετε στο μείγμα πρώτα το μείγμα με το αλεύρι και μετά τις σταφίδες και όλη σχεδόν την φουντουκόψιχα. Αφήνετε λίγη στην άκρη.
  4. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με αλεύρι μια μικρή μακρόστενη φόρμα για ψωμί. Αδειάζετε μέσα το μείγμα του κέικ, διακοσμείτε την επιφάνειά του κατά μήκος με την φουντουκόψιχα που κρατήσατε και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
  5. Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσει λίγο το κέικ, τραβάτε το κέικ μαζί με το χαρτί από τη φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει πριν κόψετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

σχολιάστε