|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Ταρτούλες με μους σοκολάτας και φρέσκα φρούτα

tartakia sokolata frouta 1edited

Τριφτή ζύμη για βάση που μοσχοβολάει βούτυρο γεμισμένη με αφράτη σοκολατένια μους και φρέσκα φρούτα εποχής. Είναι χάρμα οφθαλμών αλλά και γεύσης, το καλό να λέγεται...

Για τη μους της σοκολάτας

  • 200γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 350ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι ή άλλο της επιλογής σας
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι

για τις τάρτες

  • 150γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 75γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη ή λίγη τριμμένη βανίλια μπουρμπόν
  • 2 αβγά

για τη διακόσμηση

  • φρούτα διάφορα: φράουλες, κεράσια, βερίκοκα 
  • λίγη ζάχαρη άχνη

tartakia choco frouta 4edited

Εκτέλεση

  1. Αρκετές ώρες πριν μοντάρετε τις ταρτούλες ετοιμάζετε τη μους για να σφίξει καλά στο ψυγείο. Βάζετε λοιπόν σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι με τα 150γρ. από την κρέμα γάλακτος. Μόλις κάνει πως παίρνει βράση το τραβάτε από τη φωτιά και το ρίχνετε πάνω από τα κομματάκια της σοκολάτας τα οποία έχετε από πριν τοποθετημένα σε ένα μπολ. Μετά από μισό λεπτό αρχίζετε να ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προς το τέλος προσθέτετε το μέλι και το λικέρ κι αφήνετε να κρυώσει λίγο το μείγμα.
  2. Χτυπάτε τότε με μίξερ χειρός την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενώνετε τα δύο μείγματα. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο να σφίξει γιατί σε αυτή τη φάση είναι ρευστή.
  3. Για τα ταρτάκια: Ζυγίζετε τα υλικά σας και τα τοποθετείτε όλα μαζί (εκτός από τα αβγά) στον κάδο του μίξερ. Με τους γάντζους ξεκινάτε να ανακατεύετε τα υλικά και όταν πάρετε ένα μείγμα σαν ψίχουλα ρίχνετε το πρώτο αβγό και μετά το δεύτερο. Σταματάτε το μίξερ και ζυμώνετε λίγο με τα χέρια αλλά προσοχή, όταν λέμε λίγο εννοούμε λίγο. Το πολύ ζύμωμα σκληραίνει τη ζύμη. Τώρα η ζύμη σας είναι μαλακή και εύπλαστη. Αφήστε τη να ξεκουραστεί 5 λεπτά για και μετά χωρίστε τη σε 2 μέρη.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και στρώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο σας. Εκεί επάνω ανοίγετε τη ζύμη με τη βοήθεια του πλάστη σε λεπτό φύλλο. Με κουπ πάτ διαμ. 10εκ. ή ανάλογα τι μεγέθους σκεύη έχετε, την κόβετε σε κύκλους και με αυτούς ντύνετε ατομικές φόρμες για τάρτα που έχετε προηγουμένως αλείφει με βούτυρο. Τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μετά από λίγο τις ξεφορμάρετε και τις αφήνετε πάνω σε σύρμα να κρυώσουν εντελώς.
  5. Όταν θέλετε να σερβίρετε τις τάρτες τις γεμίζετε με τη μους της σοκολάτας και τις διακοσμείτε με φρούτα της επιλογής σας. Πασπαλίζετε τις ταρτούλες με λίγη ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμες για σερβίρισμα. 

 

σχολιάστε