|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γιαουρτογλύκισμα με ανανά

giaourtoglykisma anana 5edited

Τόσο δροσιστικό και ανάλαφρο, τόσο καλοκαιρινό. Σαν μελτεμάκι μετά από μια ζεστή μέρα στον ήλιο νιώθεις την κάθε μπουκιά στο στόμα. Μετά από το δείπνο σαν ελαφρύ επιδόρπιο ή μετά από μεσημεριανή σιέστα είναι βάλσαμο...

Υλικά για ένα ταψάκι Δ: 20Χ20εκ.

  • 300γρ. γιαούρτι
  • 200γρ. γάλα
  • 1 κονσέρβα ανανά σε φέτες 475γρ.
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (10γρ.) 

giaourtoglykisma anana 2edited

Εκτέλεση

  1. Στραγγίζετε την κονσέρβα του ανανά και ζυγίζετε το χυμό. Αν δεν είναι 200γρ. συμπληρώνετε με λίγο νερό. 
  2. Κρατάτε 5 φέτες ανανά στην άκρη και πολτοποιείτε τις υπόλοιπες με το χυμό. 
  3. Βάζετε τη ζελατίνη μαζί με 75γρ. νερό σε ένα μπρικάκι και αφού φουσκώσει την ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.
  4. Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι με το γάλα, τον πολτό του ανανά, τη ζάχαρη και τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα. 
  5. Ντύνετε με 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης ένα τετράγωνο ταψάκι 20Χ20εκ. και τοποθετείτε στο κέντρο και στις 4 γωνίες από μια φέτα ανανά. Αδειάζετε το μείγμα από πάνω και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να πήξει το γλυκό.
  6. Για να σερβίρετε αναποδογυρίζετε σε πιατέλα, αφαιρείτε την μεμβράνη και διακοσμείτε με κερασάκι γλυκό του κουταλιού, αν θέλετε.

 

σχολιάστε