|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Tρουφάκια σοκολάτας με ταχίνι και σουσάμι

TROUFAKIA TAHINI 0edited

Πεντανόστιμες τρουφίτσες που μοσχοβολάνε σοκολάτα, Μακεδονικό Ταχίνι και σουσάμι. Μέσα τους κρύβουν σταφίδες και καρύδια για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση. Δεν χρειάζονται μαγείρεμα γι’ αυτό φτιάχνονται εύκολα και τόσο γρήγορα. Και γίνονται πραγματικά ανάρπαστες!

Υλικά για 35 κομμάτια περίπου

  • 250γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 100γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150γρ. Μακεδονικό Tαχίνι
  • 120γρ. φρυγανιά τριμμένη ή μπισκότο
  • 50γρ. καρύδια κοπανισμένα
  • 50γρ. κορινθιακή σταφίδα
  • 3 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρντισμένο
  • Λίγο κονιάκ ή άλλο ποτό της επιλογής σας

Για τη διακόσμηση

  • 100γρ. περίπου σουσάμι καβουρντισμένο

TROUFAKIA TAHINI 3edited

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα (στη μεσαία θερμοκρασία) με προσοχή και λίγο λίγο μην σας καεί και βάζετε και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπρίκι πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά χωρίς να πάρει βράση.
  2. Ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ τη λιωμένη σοκολάτα με την καυτή κρέμα γάλακτος και το ταχίνι μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε την τριμμένη φρυγανιά, 2 κουταλιές κονιάκ, τις σταφίδες, τα κοπανισμένα καρύδια και το σουσάμι. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα να γίνει ομοιογενές το μείγμα σας και το αφήνετε στο ψυγείο για μια δυο ώρες να σφίξει.
  3. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε μικρές ποσότητες μείγματος και τα πλάθετε σε μπαλίτσες. Βάζετε από δίπλα  λίγο κονιάκ σε ένα μπολ για να βρέχετε τα δάχτυλά σας καθώς θα πλάθετε τις μπαλίτσες.
  4. Βάζετε και το σουσάμι σε ένα πλατύ μπολ και ρίχνετε μέσα τις μπαλίτσες που πλάθετε. Τις γυρίζετε πάνω στο σουσάμι να καλυφθούν παντού και τις τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Αν και είναι έτοιμες για σερβίρισμα, καλό είναι να τις αφήσετε να σταθούν λίγο στο ψυγείο.

Έχετε δικές σας ιδέες και συνταγές με Μακεδονικό Tαχίνι; Γράψτε μου εδώ στα σχόλια ή στο Facebook! Μην ξεχάσετε το hashtag #makedonikotahini!

σχολιάστε