|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Κεκάκια βρώμης με ελαιόλαδο και κορινθιακή σταφίδα

cakaki vromi elaiolado stafida edited

Αν θέλετε να υπάρχει ένα γλυκάκι στο τραπέζι του πρωινού για να συνοδεύσει τον πρώτο καφέ της ημέρας ή το γάλα των παιδιών, ας είναι αυτό. Περιέχει όλα τα καλά: νιφάδες βρώμης, καστανή ζάχαρη, ελαιόλαδο, γιαούρτι, κορινθιακή σταφίδα.

Υλικά για 12 κομμάτια:

  • 1 ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 αβγά
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη καστανή
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανιλίνη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζάνι σταφίδα μαύρη κορινθιακή
  • λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το νερό μέσα σε ένα μπολ και διαλύετε το γιαούρτι. Προσθέτετε τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύετε. Αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει για 10 λεπτά.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε ένα ταψάκι με 12 υποδοχές ειδικό για μάφινς και μοιράζετε στις υποδοχές 12 χαρτάκια.
  3. Μέσα σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά. Ύστερα ενώνετε αυτό το μείγμα με το μείγμα της βρώμης και ανακατεύετε μέσα και τις σταφίδες.
  4. Μοιράζετε το μείγμα στα 12 χαρτάκια και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν τα κεκάκια.
  5. Ξεφουρνίζετε το ταψί και μετά από λίγο βγάζετε τα κεκάκια από τις υποδοχές του ταψιού μαζί με τα χαρτάκια. Αφήνετε να κρυώσουν, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

 

σχολιάστε