|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Καναπεδάκια με μπαγκέτα γεμιστή με μανούρι και ζαμπόν

 

kanapeakia me baguetta gemisti edited

Ταιριάζουν σε πάρτι μικρών και μεγάλων. Είναι άριστοι συνοδοί κρασιού και έχουν όμορφη εμφάνιση. Όλοι θα αναρωτιούνται πώς καταφέρατε να φτιάξετε αυτά τα καναπεδάκια που έχουν γύρω γύρω τραγανή μπαγκέτα και στο κέντρο ένθετη την κρεμώδη γέμιση. Κι όμως είναι τόσο εύκολο να γίνουν, διαβάστε την συνταγή…

Υλικά

  • 250γρ. μανούρι λιωμένο με πιρούνι
  • 2-3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη ή από βάζο σε καρεδάκια
  • 100γρ. ζαμπόν καπνιστό σε καρεδάκια
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση

  1. Κόβετε την κάθε μπαγκέτα στα 3 και αφαιρείτε την ψίχα με τα δάχτυλα. Έτσι δημιουργείτε 3 «τούνελ» στα τρία κομμάτια της μπαγκέτας.
  2. Ανακατεύετε το λιωμένο μανούρι με 3 κουταλιές από το γιαούρτι, την πάπρικα, τα μυρωδικά, τo λιωμένο σκόρδο (αν χρησιμοποιήσετε) και προσθέτετε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και την πιπεριά. Ανακατεύετε καλά να γίνει το μείγμα όσο πιο ομοιογενές γίνεται. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αν θέλετε αλάτι και πιπέρι.
  3. Γεμίζετε τα «τούνελ» στα κομμάτια της μπαγκέτας με το μείγμα του τυριού, πιέζοντας τη γέμιση με ένα κουταλάκι να πάει παντού ώστε να μην αφήσετε κενά. Τυλίγετε τα κομμάτια με αλουμινόχαρτο και τα βάζετε 1 ωρίτσα στην κατάψυξη για να σφίξουν και να σας διευκολύνουν στο κόψιμο.
  4. Βγάζετε τα κομμάτια από την κατάψυξη, κόβετε σε λεπτές φέτες και σερβίρετε αμέσως σε πιατέλες.

 

σχολιάστε