|
2 ΣΧΟΛΙΑ

Παγωτό παρφαί κρέμα

pagoto parfait 7edited

Το παρφέ ήταν από παιδί το αγαπημένο μου παγωτό. Γιατί σε μια κουταλιά τα είχες όλα. Και τη βελούδινη κρέμα και το αμυγδαλάκι και το κερασάκι και τη σοκολάτα σου. Κι εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο μου γιατί αφενός έχει όλα όσα είπα πριν, αφετέρου δεν χρειάζεται παγωτομηχανή για να γίνει.

Υλικά για 8-10 άτομα:

  • 3 ασπράδια αβγών
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 50γρ. μέλι
  • 50ml νερό
  • 600ml κρέμα γάλακτος
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 50γρ. τριμμένη σοκολάτα
  • 150γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
  • 100γρ. κόντιτα (κυβάκια ζαχαρωμένων φρούτων)

Εκτέλεση 

  1. Βάζετε τη ζάχαρη με το μέλι και το νερό σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα να διαλυθούν τα υλικά στο νερό και από τη στιγμή που θα πάρει βράση το σιρόπι, βράζετε δύο λεπτά ακόμη.
  2. Στο μεταξύ έχετε ρίξει τα ασπράδια στο μίξερ να χτυπιούνται στη μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Όταν η μαρέγκα θα μπορεί να σχηματίζει κορυφές και θα έχουν περάσει τα δυο λεπτά από το σημείο βρασμού του σιροπιού, το τραβάτε από τη φωτιά και το ρίχνετε με συνεχή ροή κορδονιού στη μαρέγκα ενώ το μίξερ είναι σε λειτουργία. Συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη (τουλάχιστον) μέχρι η μαρέγκα να κρυώσει και να σφίξει σαν σαντιγί.
  3. Μεταφέρετε την μαρέγκα σε άλλο μπολ κατάλληλο για κατάψυξη και χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Το τελευταίο λεπτό του χτυπήματος προσθέτετε το κονιάκ.
  4. Ρίχνετε την σαντιγί στη μαρέγκα, προσθέτετε το αμύγδαλο, τη σοκολάτα και τα κόντιτα και κάνετε ένα καλό ανακάτεμα στο παγωτό μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Το αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά πριν το σερβίρετε.
  5. Καλό είναι να το αφήσετε ένα λίγα λεπτά εκτός ψυγείου πριν κόψετε μπάλες με την κουτάλα του παγωτού και το σερβίρετε σε μπολ ή ποτήρια.

 

 

σχολιάστε