|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Trifle με amaretti μους γιαουρτιού και γλυκό κουταλιού φράουλα

trifle amaretti fraoula 9edited

Τρελαίνομαι για τα αμαρέτι, αυτά τα ιταλικά μπισκοτάκια που μοιάζουν με ψημένα αμυγδαλωτά, είναι φτιαγμένα με τριμμένο αμύγδαλο κι αρωματισμένα με λικέρ αμαρέτο. Πόσο τέλεια με τον καφέ; Το κακό είναι πως αν αρχίσεις μαζί τους μετά τα τρως σαν στραγάλια και δεν συμφέρουν θερμιδικώς. Είπα λοιπόν να τα αξιοποιήσω κι εγώ κάπως. Είχα κι έτοιμο γλυκό φράουλα στο ψυγείο, το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν μια μους γιαουρτιού που αρωμάτισα με λεμόνι. Οι γεύσεις από το πικραμύγδαλο, το λεμόνι και τη φράουλα ενωμένες σε μια μπουκιά είναι αυτό που με μια λέξη λέμε «φραουλοκόλαση». Αυτό!

Υλικά για 4 άτομα:

  • Μερικά μπισκοτάκια amaretti έτοιμα του εμπορίου (υπολογίστε 5-6 για το κάθε ποτήρι)
  • Γλυκό κουταλιού φράουλα (http://www.sweetly.gr/2014/04/glyko-koutaliou-fraoula/#more-2503)

Για τη μους γιαουρτιού

  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας λιμοντσέλο ή τσίπουρο

trifle amareto fraoula edited

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε το ξύσμα του λεμονιού με τη ζάχαρη, το χυμό και το ποτό που θα χρησιμοποιήσετε τελικά και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ να σφίξει αρκετά και τότε προσθέτετε το μείγμα του λεμονιού κι εξακολουθείτε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά. Στο τέλος προσθέτετε το γιαούρτι και χτυπάτε λίγο ακόμη. Μεταφέρετε την μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής μιας χρήσεως και την αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει μέχρι να τη χρειαστείτε για να στήσετε τα γλυκά στο ποτήρι.
  3. Παίρνετε 4 ποτήρια χαμηλά, σπάζετε 2 μπισκοτάκια για το καθένα και καλύπτετε με αυτά το πάτο τους. Κόβετε την άκρη την σακούλα και ρίχνετε λίγη μους γιαουρτιού στο ποτήρι. Συνεχίζετε με λίγο γλυκό φράουλα, μπισκοτάκια σπασμένα, μους γιαουρτιού και τελειώνετε με ένα ολόκληρο μπισκότο και μια φράουλα.
  4. Τα trifle είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

 

σχολιάστε