|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αλλού γυαλού το εστιατόριο της καρδιάς μου

allou 2 edited

Η κάρτα τους γράφει «Αλλού γυαλού… φαγητό στο Κίνι». Έτσι απλά… Εγώ όμως χρόνια αναρωτιέμαι γιατί είναι το πιο αγαπημένο μου μαγαζί, όχι μόνο τη Σύρο, αλλά και παντού. Η λαμπάδα που χάρισαν σε μένα, την κόρη μου κι όλους όσους φάγαμε χθες το μεσημέρι του Μεγάλου Σάββατου εκεί, μου έδωσε την απάντηση…

Δεν είναι απλώς μια όμορφη ταβέρνα στο Κίνι της Σύρου με καλό φαγητό, υπάρχουν κι άλλες πιο όμορφες ταβέρνες με εξίσου καλό φαγητό. Δεν είναι που βρίσκεται σχεδόν μέσα στη θάλασσα, αυτό συμβαίνει συχνά στα ελληνικά νησιά. Είναι οι άνθρωποι του Αλλού γυαλού που κάνουν τη διαφορά, που δεν είναι οι ίδιοι «αλλού γι’ αλλού». Είναι εκεί και νοιάζονται, με τη βοήθεια του τόπου φυσικά, στήνουν το τέλειο σκηνικό για σένα για να σου φτιάξουν τη διάθεση και σου προσφέρουν το πακέτο πλήρες και στη σωστή τιμή. Νοιάζονται το φαγητό τους να είναι καλό και τίμιο, τα πιάτα φροντισμένα, το τραπέζι σου καλοστρωμένο και καθαρό, το κρασί σου παγωμένο, η μουσική ανεβαστική ή χαλαρωτική, ανάλογα την ώρα, ξέρουν αυτοί.

allou 1 edited

Και ναι, το φαγητό είναι στα καλύτερά του κι οι πελάτες παλιοί και νέοι γελαστοί όπως πάντα. Η Λίνα αν και όταν ξεμυτίσει από την κουζίνα της εισπράττει βροχή τα μπράβο από όσους πρωτοδοκιμάζουν το φαγητό της. Εκείνη σεμνή όπως αρμόζει σε όλους τους φωτεινούς και γενναιόδωρους ανθρώπους τα μοιράζεται με τα παιδιά της κουζίνας της. Αδιαφιλονίκητη βασίλισσα φοράει για στέμμα έναν αστακό στον κότσο της που χθες έμοιαζε με γιγάντιο κεφτέ. Ο Γιάννης στα μέσα και στα έξω, στα πίσω και τα μπρος του μαγαζιού, στα νέα πλάνα. Τα παιδιά του σέρβις σαν περσινή φωτογραφία, τα ίδια και φέτος, ένα με το μαγαζί πια κι όλοι τους μια ομάδα. Πώς να παίξεις αλλιώς μπάλα; Χωρίς ομάδα γίνεται; Δεν γίνεται!

allou 7edited

Δεν ξέρω για πέρυσι, πάντως φέτος έφτιαξαν πολλά καραβάκια από εφημερίδα και στόλισαν με αυτά τις πιο από καρδιάς λαμπάδες που μπορεί να σου χαρίσουν ποτέ. Χάρτινα καραβάκια που πόσο μακριά να πάνε μωρέ; Άμα πέσουν στο νερό, στο πρώτο πιτσίλισμα θα βραχούν και θα διαλυθούν. Τι πειράζει όμως; Εμείς θα φτιάξουμε άλλα, δικά μας καραβάκια, ε Λίλιαν; Και θα μοντάρουμε καινούρια όνειρα και σχέδια. Κι αν γίνουν κι αυτά μούσκεμα θα φτιάξουμε άλλα και θα ελπίζουμε πάντα σε μια Ανάσταση, σε ένα καινούριο φως που θα φωτίζει το όποιο σκοτεινό σοκάκι. Ναι, είναι γεγονός! Το Αλλού γυαλού μου φτιάχνει τη διάθεση όσο χάλια κι αν είναι. Και φεύγω από ‘κει πάντα όμορφα χορτασμένη, χαρούμενη και πιο αισιόδοξη. Λίνα, Γιάννη κι όλοι εσείς εκεί, ευχαριστώ που υπάρχετε και μου φτιάχνετε το μέτρο.

Πληροφορίες: Kίνι, Σύρος, τηλ.:2281071196, 6938565865, allou_yialou@yahoo.gr

 

σχολιάστε