|
1 ΣΧΟΛΙΟ

Πάβλοβα λεμονιού με φράουλες και κρέμα

pavlova lemoni fraoula 9edited

Έχουν θεσπέσια γεύση και υπέροχη εμφάνιση αυτές οι ατομικές πάβλοβες. Ο συνδυασμός της μαρέγκας που λιώνει στο στόμα για να σε αφήσει να απολαύσεις την αίσθηση του λεμονιού και την αρωματική φρεσκάδα της φράουλας είναι πραγματικά μαγικός. Αφήνεσαι στην απόλαυση και πας μέχρι την τελευταία κουταλίτσα, δεν έχεις άλλη  επιλογή...

Υλικά για 5-6 ατομικές μερίδες

  • 4 ασπράδια από μεγάλα αβγά (150γρ. περίπου)
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για την κρέμα λεμονιού 

  • 250γρ. λευκή κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 50γρ. γάλα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι και 2 κουτ. σούπας χυμό
  • 125γρ. γιαούρτι

Για τη διακόσμηση

  • 250γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • φράουλες πλυμένες, στεγνωμένες , καθαρισμένες και κομμένες σε φιλέτα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα ασπράδια των αβγών μαζί με μερικές σταγόνες λεμονιού και μια πρέζα αλάτι να χτυπιούνται στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη και μετά το ξύσμα του λεμονιού. Στο τέλος προσθέτετε και το κορν φλάουρ ρίχνοντάς το από σουρωτήρι. Όταν η μαρέγκα σφίξει πολύ καλά και θα μπορεί να κάνει κορυφούλες που θα στέκονται όταν την ανασηκώνετε με τη σπάτουλα, είναι έτοιμη.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψί. Πριν το κάνετε αυτό όμως από την ανάποδη του χαρτιού έχετε σχεδιάσει με μολύβι 10 -12 κύκλους διαμ. 10εκ. περίπου, για να τους χρησιμοποιήσετε σαν χνάρια όταν θα φτιάξετε τους δίσκους της μαρέγκας. Φροντίστε να αφήσετε μικρή απόσταση μεταξύ των κύκλων γιατί θα απλώσουν λίγο και θα φουσκώσουν οι μαρέγκες όταν ψηθούν. Με ένα πινέλο αλείφετε με λίγο λάδι το χαρτί. Με ένα κουτάλι παίρνετε και ρίχνετε μείγμα μαρέγκας πάνω στα χνάρια που σχεδιάσατε, σχηματίζοντας δίσκους.
  3. Ψήνετε τις μαρέγκες στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να σκληρύνουν και να πάρουν ένα απαλό μπεζ χρώμα. Σβήνετε το φούρνο και τις αφήνετε μέσα, με το φούρνο μισάνοιχτο για 15 λεπτά ακόμη.
  4. Στο μεταξύ βάζετε τη λευκή σοκολάτα μέσα σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το γάλα κι αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Την αφήνετε εκτός φωτιάς να κρυώσει λίγο και μετά ανακατεύετε μέσα το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού. Τη μεταφέρετε σε μπολ και την αφήνετε για μερικές ώρες στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει.
  5. Ετοιμάζετε και την σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να σφίξει καλά. Την αφήνετε κι αυτή στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
  6. Όταν παγώσει καλά και πήξει η κρέμα του λεμονιού και θέλετε να σερβίρετε, παίρνετε ένα δίσκο μαρέγκας και τον ακουμπάτε σε πιάτο. Απλώνετε από πάνω λίγη κρέμα λεμονιού, μετά λίγη σαντιγί κει μετά φράουλες. Σκεπάζετε με δεύτερο δίσκο μαρέγκας, βάζετε στο κέντρο του λίγη σαντιγί και διακοσμείτε με μια φράουλα. Σερβίρετε αμέσως!

 

 

σχολιάστε