|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Νηστίσιμα κανταϊφάκια με μους ταχίνι

nistisimo kantaifi me mousse tahini edited

Τραγανές φωλιές από κανταΐφι που κρύβουν μέσα τους κοπανισμένα αμύγδαλα σερβιρισμένα με μια νηστίσιμη μους από ταχίνι φυτική κρέμα, μέλι και σοκολάτα. Μιλάμε για μπουκίτσα και συχώριο!!

 Υλικά για 12 κομμάτια:

Για τις φωλίτσες κανταϊφιού

  • 250γρ. περίπου κανταΐφι
  • 100γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • ¾ φλιτζανιού αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη

για το σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ¾ φλιτζανιού νερό
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Για τη μους ταχίνι

  • 400ml κρέμα φυτική
  • 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή άλλο της επιλογής σας
  • 6 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 100γρ. σοκολάτα σε κομματάκια

 Για το σερβίρισμα

  • Λίγο χαλβά βανίλιας

 nistisima kantafia3edited

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε ένα σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη μαζί με το χυμό του λεμονιού για 10 λεπτά κι αφήνετε να κρυώσει.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Ανακατεύετε τα κοπανισμένα αμύγδαλα με τη ζάχαρη. Αλείφετε με λιωμένη μαργαρίνη τις 12 υποδοχές ενός ταψιού για μάφινς. Αφρατεύετε με τα χέρια το κανταΐφι μέσα σε ένα ταψάκι. Αφού λιώσετε τη μαργαρίνη περιχύνετε το κανταΐφι με τη μισή και το δουλεύετε λίγο ακόμα. Ύστερα το χωρίζετε στα 12 και το μοιράζετε στις υποδοχές του ταψιού, τοποθετώντας ενδιάμεσα λίγο μείγμα από τριμμένο αμύγδαλο. Πιέζετε ελαφρά και περιχύνετε με την υπόλοιπη μαργαρίνη. Ψήνετε τις φωλιές για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
  3. Με ένα κουταλάκι τις περιχύνετε λίγο λίγο με το σιρόπι και τις αφήνετε να περιμένουν.
  4. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη μους: Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα για 5 λεπτά να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε λίγο ακόμη. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι και το ταχίνι. Χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι να πήξει η μους.
  5. Λιώνετε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και την ρίχνετε στη μους ταχινιού. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε μια δυο τρεις φορές, ίσα να ενωθεί σε κάποια σημεία, αλλά όχι να ομογενοποιηθεί εντελώς. Την μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί λίγο.
  6. Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε τις φωλιές των κανταϊφιών σε πιατέλα και τα διακοσμείτε από πάνω με τη μους. Πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο χαλβά και τα κανταϊφάκια σας είναι έτοιμα να τα σερβίρετε.

Σημείωση:

Η ποσότητα της μους είναι μεγαλύτερη από όση χρειάστηκα για τα 12 κανταϊφάκια, γι αυτό όση περίσσεψε τη σερβίρισα σε ποτηράκια με τριμμένο χαλβά και ξυσμένη σοκολάτα. Δεν μου παραπονέθηκε κανένας!

σχολιάστε