|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Μους λευκής σοκολάτας με άρωμα τριαντάφυλλο και crumble ελληνικού καφέ

trifle triantallylo kafes 0edited

Δεν είναι για χόρταση αυτό το γλυκάκι γι’ αυτό θα το σερβίρουμε σε μικρά ποτηράκια του κρασιού χωρίς πόδι. Τα τραγανά ψίχουλα του καφέ έχουν τόσο έντονη τη γεύση του και η βελούδινη κρέμα λευκής σοκολάτας μοσχοβολάει τριαντάφυλλο. Ένας τέλειος συνδυασμός, ένα παιχνίδι γεύσης και υφών στο στόμα που αρέσει πολύ, το έχω τσεκάρει!

Υλικά για 5-6 ποτηράκια του κρασιού

Για το κράμπλ

  • 160γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40γρ. ελληνικός καφές
  • 125γρ. ζάχαρη καστανή
  • 125γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (να έχει μαλακώσει λίγο εκτός ψυγείου)

Για τη μους

  • 400γρ. λευκή κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 100γρ. γάλα
  • 30γρ. ροδόνερο
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό  
  • 2-3 κουτ. σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο

Για τη διακόσμηση

  • Λίγη ζάχαρη ανακατεμένη με ελάχιστο σιρόπι τριαντάφυλλο

trifle triantallo kafes edited

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα τηγανάκι και προσθέτετε το γάλα και το ανθόνερο. Το τοποθετείτε σε σιγανή φωτιά και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το γάλα, αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί η σοκολάτα.
  2. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρετε σε ένα μπολ τη λιωμένη σοκολάτα. Αφού γίνει χλιαρή ανακατεύετε μέσα το γιαούρτι και το σιρόπι τριαντάφυλλο κι αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να πήξει η μους για ένα 4ωρο τουλάχιστον.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζετε και το crumble: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και τον ελληνικό καφέ. Προσθέτετε το βούτυρο σε κυβάκια κι αρχίζετε να ανακατεύετε με τα δάχτυλα μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη σαν ψίχουλα. Δεν πρέπει να γίνει ομοιογενής η ζύμη, αλλά να μείνει ψιχουλιαστή.
  4. Στρώνετε ένα ρηχό ταψί με χαρτί ψησίματος και απλώνετε ομοιόμορφα το crumble πάνω του. Ψήνετε τα ψίχουλα μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να σκληρύνουν και να γίνουν τραγανά.
  5. Όταν θέλετε να σερβίρετε, βάζετε το μείγμα της μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνετε στα ποτηράκια σας εναλλάξ στρώσεις με κρέμα και crumble. Τελειώνετε με crumble και με λίγη ζάχαρη την οποία έχετε ανακατέψει προηγουμένως με μερικές σταγόνες σιρόπι τριαντάφυλλο για να γίνει ροζ.

 

σχολιάστε