|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Κορμός με μπισκότα και κρέμα σαν μιλφέιγ

kormos millefeuiile 7edited

Αυτό το απλό μαμαδίστικο γλυκάκι που μοιάζει με μιλφέιγ, είναι νόστιμο και δροσερό, φτιάχνεται γρήγορα κι εύκολα και τρώγεται με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση από μικρούς και μεγάλους. Μια κρέμα είναι όλη κι όλη η φασαρία του που κι αυτή 10 λεπτά από το χρόνο σας θέλει. Μόνο που θα περιμένετε να κρυώσει καλά η κρέμα για σταθεροποιηθεί και να μην καταρρεύσει ο κορμός μας.

Υλικά για μια φόρμα μακρόστενη του ενός λίτρου

Για την κρέμα

  • 750ml γάλα
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 αβγά
  • 50γρ. κορν φλάουρ
  • 30γρ. αλεύρι
  • 125γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 250ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Για τα μπισκότα και τη διακόσμηση

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 1 φλιτζάνι γάλα κρύο
  • Λίγη ζάχαρη άχνη

kormos millefeuille 2edited

Εκτέλεση

  1. Πρώτα ετοιμάζετε την κρέμα: Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά μαζί με τη μία βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε σε μπολ με τον αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτετε λίγο από το γάλα της κατσαρόλας να αραιώσει και ρίχνετε όλο μαζί το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα.
  2. Ανακατεύετε ζωηρά και διαρκώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Την τραβάτε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε ζωηρά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει λεία. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει εντελώς και τότε ανακατεύετε μέσα της τη χτυπημένη σαντιγί για να αφρατέψει. 
  3. Ντύνετε μια φόρμα μακρόστενη με ένα κομμάτι σελοφάν. Ύστερα παίρνετε ένα ένα τα μπισκότα, τα βουτάτε βιαστικά στο κρύο γάλα, τα τινάζετε και κάνετε μια πρώτη στρώση με αυτά στη φόρμα. Θα χρειαστεί να κόψετε κάποια με κοφτερό μαχαίρι για να το φέρερε στα μέτρα της φόρμας και να καλύψετε τα κενά. Αν κάποιο μπισκότο θρυμματιστεί μη στεναχωρηθείτε, το κρατάτε στην άκρη για να το χρησιμοποιήσετε στο ντεκόρ.
  4. Στρώνετε από πάνω τους το 1/3 της κρέμας να γίνει μια λεπτή στρώση, την ισιώνετε και τη σκεπάζετε με μια στρώση ακόμη από μπισκότα. Ακόμη μια στρώση από 1/3 κρέμας, πάλι μπισκότα, το τελευταίο 1/3 κρέμας και τελειώνετε με μια στρώση από μπισκότα.
  5. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί και μετά το ξεφορμάρετε σε πιατέλα, αφαιρείτε την πλαστική μεμβράνη με προσοχή, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τριμμένα μπισκότα
  6. Σερβίρετε κόβοντας το γλυκό σε φέτες και πασπαλίζοντάς τες με λίγη ζάχαρη άχνη ακόμα.

kormos millefeuile edited

σχολιάστε