|
1 ΣΧΟΛΙΟ

Τούρτα της ευκολίας με σοκολάτα μπισκότα και παστέλι αμυγδάλου

 

tourta sokolata biscoto 8edited

Εντυπωσιακά όμορφη, άκρως σοκολατένια και τόσο εύκολη στην προετοιμασία. Ούτε ψήσιμο, ούτε βράσιμο, ούτε τίποτα, μόνο θα περιμένετε να σταθεροποιηθεί μερικές ώρες στο ψυγείο. Μια τούρτα που θα ετοιμάσετε σε 15 λεπτά το πολύ και θα κλέψει την παράσταση όπου κι αν την παρουσιάσετε.

Υλικά για ένα τσέρκι διαμ. 22εκ.

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας
  • 400γρ. κουβερτούρα
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 100γρ. παστέλι αμυγδάλου

tourta sokolata biscoto 9edited

Εκτέλεση

  1. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να πάρει βράση και σπάζετε την κουβερτούρα μέσα σε ένα μπολ.
  2. Ρίχνετε την καυτή κρέμα στη σοκολάτα και σπάζετε σε ένα άλλο μπολ τα μπισκότα σε κομμάτια. Τα ραντίζετε με το κονιάκ. Με ένα μαχαίρι ψιλοκόβετε το παστέλι.
  3. Με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύετε τη σοκολάτα να λιώσει και προσθέτετε στο τέλος και το μέλι. Κρατάτε ένα φλιτζάνι από το μείγμα της σοκολάτας στην άκρη και ανακατεύετε μέσα στο υπόλοιπο τα σπασμένα μπισκότα και το παστέλι αμυγδάλου, αφού κρατήσετε μερικά κομμάτια στην άκρη για το σερβίρισμα.
  4. Τοποθετείτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κάτω από ένα τσέρκι και στήνετε τα μπισκότα όρθια γύρω από το στεφάνι τοποθετώντας τα με την όψη της σοκολάτας εναλλάξ, μια να φαίνεται η πλευρά της σοκολάτας μια να κρύβεται. Ρίχνετε μέσα το μείγμα σοκολάτας-μπισκότων και ισιώνετε την επιφάνεια. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα της σοκολάτας που κρατήσατε και το ισιώνετε επίσης. Περιμένετε να κρυώσει το γλυκό πριν το βάλετε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
  5. Στο τέλος διακοσμείτε την τούρτα με το ψιλοκομμένο παστέλι που κρατήσετε και ένα δυο μπισκότα σοκολάτας που μπήγετε στο κέντρο με διακοσμητικό τρόπο. Κόβετε την τούρτα σε κομμάτια και σερβίρετε. 
σχολιάστε