|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Πανακότα σοκολάτα

panacotta sokolata 3edited

Δροσερό ανάλαφρο και σοκολατένιο, είναι ένα γλυκάκι που μπορεί να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο ένα ωραίο δείπνο.

Υλικά για μια φόρμα χωρητικότητας 1 λίτρο

  • 500ml γάλα
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 120γρ. ζάχαρη
  • 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού καφές στιγμής
  • 20γρ. ζελατίνη σε σκόνη

 Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • 75γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 50γρ. γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτ. σούπας Tia Maria
  • ½ κουτ. γλυκού μέλι

 Εκτέλεση

  1. Βάζετε τη ζελατίνη να φουσκώσει μέσα σε ένα μπολ με λίγο νερό.
  2. Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε μέσα τη ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς και όταν πάρει βράση τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τον καφέ και την ψιλοκομμένη σοκολάτα μέχρι να λιώσει.
  3. Ανακατεύετε μέσα και τη φουσκωμένη ζελατίνη και ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
  4. Ντύνετε με σελοφάν μια φόρμα μακρόστενη χωρητικότητας ενός λίτρου περίπου. Περνάτε το μείγμα από λεπτή σίτα και το αδειάζετε στη φόρμα. Αφήνετε την πανακότα στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  5. Για τη σάλτσα της σοκολάτας: Βάζετε την σοκολάτα σε ένα μπολ και το γάλα σε ένα μπρικάκι πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Το ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα και ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να διαλυθεί. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα το λικέρ και το μέλι. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
  6. Όταν πήξει καλά η πανακότα την ξεφορμάρετε σε πιατέλα κι αφαιρείτε προσεκτικά το σελοφάν. Περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας και σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.

 

σχολιάστε