|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Κέικ καρύδας με τρούφα σοκολάτας

cake karyda sokolata 6edited

Ένα πολύ ιδιαίτερο κέικ που συνδυάζει τη γεύση της καρύδας με αυτή της σοκολάτας. Η σοκολάτα είναι σε μορφή τρούφας που του δίνει αυτή τη χαρακτηριστική διάστικτη όψη λες κι έγινε ξαφνική επιδρομή μυρμηγκιών. Το δε τελείωμα είναι από αφράτη ψημένα μαρέγκα πασπαλισμένη με νιφάδες καρύδας.

Υλικά για ένα ταψάκι Δ: 20Χ20εκ.

  • 100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 75γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 50γρ. αλεύρι
  • 200γρ. καρύδα τριμμένη
  • 1 βανιλίνη
  • 50γρ. τρούφα σοκολάτας

Για την επικάλυψη

  • 3 ασπράδια αβγών
  • 175γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας νιφάδες καρύδας

cake karyda sokolata 1edited

Εκτέλεση

  1. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ταψάκι σας και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Ανακατεύετε την καρύδα με τη βανίλια, την τρούφα και το αλεύρι.
  2. Χτυπάτε με σύρμα χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτετε τους κρόκους των αβγών και μετά το γιαούρτι. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ανακατεύετε μέσα το μείγμα της καρύδας και ανακατεύετε με σπάτουλα σιλοκόνης μέχρι να ενσωματωθεί και να ομογενοποιηθεί.
  3. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα που θα δημιουργούνται κορυφές στην επιφάνειά της και θα στέκονται όταν την ανασηκώνετε με ένα πιρούνι.
  5. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και στρώνετε την επιφάνειά του με την μαρέγκα. Πασπαλίζετε με τις νιφάδες της καρύδας και ξαναβάζετε το γλυκό στο φούρνο. Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να πάρει χρώμα το γλυκό από πάνω και να σφίξει η μαρέγκα.
  6. Ξεφουρνίζετε το κέικ και το τραβάτε από το ταψάκι μαζί με το χαρτί. Το μεταφέρετε σε πιατέλα και αφήνετε να κρυώσει πριν κόψετε κομμάτια και σερβίρετε.

 Σημείωση: Νιφάδες καρύδας βρήκα στο Θανόπουλο. Αν δεν βρείτε χρησιμοποιήστε τρίμμα καρύδας.

σχολιάστε