|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Μπεζέδες σάντουιτς με κρέμα λεμονιού

 

bezedes lemoniou6edited

Αυτοί οι μπεζέδες λιώνουν στο στόμα και το πλημμυρίζουν με διακριτικά αρώματα λεμονιού. Από τους πιο νόστιμους πραγματικά!

Υλικά για 15 διπλά κομμάτια περίπου

  • 3 ασπράδια από μεγάλα αβγά (120γρ. περίπου)
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας γεμάτη κορν φλάουρ
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για τη γέμιση 

  • 100γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από το μισό
  • 50γρ. γιαούρτι

 

bezedes lemoniou 4editedΕκτέλεση

  1. Βάζετε τα ασπράδια να χτυπιούνται στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ενδιάμεσα προσθέτετε μερικές σταγόνες λεμονιού και μια πρέζα αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού κάποια στιγμή στο ενδιάμεσο. Στο τέλος προσθέτετε και το κορν φλάουρ ρίχνοντάς το από σουρωτήρι. Όταν η μαρέγκα σφίξει πολύ καλά και θα μπορεί να κάνει κορυφούλες όταν την ανασηκώνετε με τη σπάτουλα σημαίνει πως είναι έτοιμη.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψί. Με ένα κουταλάκι παίρνετε και ρίχνετε στο χαρτί μικρές ποσότητες, τη μια δίπλα στην άλλη, αφήνοντας μικρή απόσταση γιατί θα απλώσουν λίγο και θα φουσκώσουν οι μαρέγκες όταν ψηθούν.
  3. Τις ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να σκληρύνουν και να πάρουν ένα απαλό μπεζ χρώμα. Σβήνετε το φούρνο και τις αφήνετε μέσα, με το φούρνο μισάνοιχτο για 15 λεπτά ακόμη.
  4. Στο μεταξύ σπάζετε σε κομματάκια και βάζετε τη λευκή σοκολάτα μέσα σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το γάλα κι αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Την αφήνετε εκτός φωτιάς να κρυώσει λίγο και μετά ανακατεύετε μέσα το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού. Τη μεταφέρετε σε μπολ και την αφήνετε για μερικές ώρες στο ψυγείο να παγώσει για να σφίξει.
  5. Όταν κρυώσουν οι μαρέγκες και η κρέμα του λεμονιού, παίρνετε μία μία τις μισές μαρέγκες και βάζετε στην επίπεδη πλευρά τους λίγη γκανάς πριν κολλήσετε πάνω τους μια δεύτερη μαρέγκα.
  6. Τοποθετείτε τους μπεζέδες σε πιατέλα είναι έτοιμοι για κέρασμα!

bezedes lemoniou 1edited

Σημείωση: Επειδή οι μπεζέδες απορροφούν υγρασία στο ψυγείο. Είναι προτιμότερο να διατηρείτε μόνο την κρέμα εντός ψυγείου και τους μπεζέδες εκτός. Θα φτιάχνετε σάντουιτς την τελευταία στιγμή που θέλετε να σερβίρετε και όσους ακριβώς χρειάζεστε.

 

σχολιάστε