|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τρουφάκια με κάστανο και σοκολάτα

troufakia kastano sokolata4edited

Ένα υπέροχο κέρασμα που συνδυάζει το κάστανο με τη σοκολάτα και το μπισκότο. Το κάστανο «ακούγεται» αμυδρά, το μπισκότο δεν το καταλαβαίνεις καθόλου κι η σοκολάτα κυριαρχεί και ενορχηστρώνει τη γεύση αυτής της υπέροχης μπαλίτσας. Με τη δόση που σας δίνω θα κεράσετε πολύ κόσμο. Αν θέλετε κόψτε τη στη μέση ή ακόμη καλύτερα κρατήστε τα μισά και χαρίστε τα υπόλοιπα. Θα εκτιμηθεί δεόντως το δώρο σας.

Υλικά για 80 τεμ. τουλάχιστον

  • 500γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 400γρ. κρέμα γάλακτος
  • 400γρ. πουρέ κάστανου (1 κονσέβα)
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης
  • 2 – 3 κουτ. σούπας ρούμι ή άλλο ποτό της επιλογής σας (κονιάκ, ουίσκι κλπ.)

Για την επικάλυψη 

  • Κακάο σκόνη

Εκτέλεση

  1. Αποβραδίς βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Περιχύνετε την κουβερτούρα με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύετε στο μείγμα τη ζάχαρη και τον πουρέ του κάστανου, χρησιμοποιώντας αβγοδάρτη για να διαλυθεί τελείως το κάστανο.
  2. Βάζετε τα μπισκότα στο μούλτι, τα κάνετε σκόνη και μετά τα ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το ποτό της επιλογής σας. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν στο μείγμα και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο για κάμποση ώρα ή μέχρι το επόμενο πρωί για να σφίξει.
  3. Την άλλη μέρα βάζετε το κακάο σε ένα μπολ. Παίρνετε με κουταλάκι μικρές ποσότητες σοκολατένιου μείγματος και πλάθετε μπαλίτσες τις οποίες κυλάτε στο κακάο και μεταφέρετε τα τρουφάκια σε πιατέλα σερβιρίσματος.
  4. Αν το προτιμάτε, βάζετε πρώτα τα τρουφάκια σε χρωματιστά τρουφόχαρτα και μετά τα τοποθετείτε σε στρώσεις σε πιατέλα σερβιρίσματος ή κουτί.

 

σχολιάστε